Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 16:36

Пожежники пояснили, чому не врятували людей у "Зимовій вишні"

Пожежники пояснили, чому не врятували людей у "Зимовій вишні"
Причиною пожежі у Кемерові стало коротке замкнення у проводці світильника над поролоновим басейном. Людей не змогли евакуювати через велике задимлення та заблоковані евакуаційні виходи.

Порятунку людей під час пожежі у торговельно-розважальному центрі "Зимова вишня" 25 березня найбільше заважали задимленість приміщення та заблоковані евакуаційні виходи.

Про це службі ВВС розповів головний державний інспектор з пожежного нагляду Рінат Єнікеєв в ході прес-конференції групи представників МНС, російських пожежних експертів і колишніх співробітників пожежної служби.

Евакуації відвідувачів з торгового центру заважало в першу чергу те, що виходи були заблоковані фізично. Також вже через п'ять хвилин після загоряння на четвертому поверсі торгового центру всі шляхи евакуації були заблоковані токсичними продуктами горіння.

"Якби вони були відкриті, якби спрацювала система оповіщення, люди змогли б евакуюватися приблизно за 2 хвилини 45 секунд", - заявив Єнікеєв.

Офіційно причиною пожежі в ТРЦ він вважає загоряння світильника над поролоновим басейном на четвертому поверсі будівлі. Причиною стало коротке замкнення. Воно відбулося у проводці світильника, заявив директор департаменту наглядової і профілактичної діяльності МНС Росії Рінат Єнікеєв, повідомляє "Обозреватель".

Між спалахом над басейном і повним задимленням усього поверху пройшло менш ніж півхвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кемерові мало не повторилася трагедія з дітьми

Пожежники оперативно зреагували на виклик, вважає тимчасовий виконувач обов'язків директора департаменту готовності сил і спеціальної пожежної охорони МНС Максим Максименко

"О 16:10 - через 11 хвилин після початку загоряння - перші рятувальники вже працювали в ТЦ", - розповів він.

Охоронець повів пожежних до евакуаційних сходів, які вели на 4 поверх. Коли вони піднялися, двері виявилися закритими. Раніше родичі загиблих стверджували, що гукали рятувальників за собою, але ті їх не послухали. Пожежні пояснили, що повинні були дослухатися до працівників закладу. Вони сказали, що знають, де знаходяться люди.

Несправність пожежної системи в кемеровському ТРЦ "Зимова вишня", була виявлена ​​майже два роки тому. Кошти на ремонт не виділили.Також власники не розчищали дах будівлі. Вода від талого снігу могла протекти між плитами і викликати коротке замикання світильника, припускають експерти.

Зараз ви читаєте новину «Пожежники пояснили, чому не врятували людей у "Зимовій вишні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути