Ексклюзиви
середа, 14 квітня 2021 21:40

Потрібно негайно вжити заходи: у ВООЗ розповіли про небезпечну хворобу

Потрібно негайно вжити заходи: у ВООЗ розповіли про небезпечну хворобу
У ВООЗ розповіли про небезпеку діабет. Фото: Ukrnews

У світі за останні 40 років в чотири рази зросла кількість хворих на діабет.

При цьому велика частина COVID-пацієнтів, які знаходяться у важкому стані в лікарні, страждають на діабет. Про це заявив Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреісус.

"Необхідність прийняття термінових заходів у боротьбі з діабетом очевидна, як ніколи. Кількість осіб з діабетом збільшилася в чотири рази за останні 40 років. Це єдине серйозне неінфекційнне захворювання, при якому ризик передчасної смерті зростає, а не знижується. І велика частка осіб, які у важкому стані з COVID-19 розміщені в лікарнях, страждають через діабет", - сказав Гебреісус.

За словами гендиректора ВООЗ, негайно потрібно вжити заходів для того, щоб розширити доступ населення до ранньої діагностики захворювання, а також до ліків. Особливо гостро нестача медпрепаратів відчувається серед жителів країн з низьким і середнім рівнем доходів. Там багато діабетиків ледь можуть дозволити собі глюкометри й тест-смужки.

У середу, 14 квітня, на честь 100-річчя від дня відкриття інсуліну, ВООЗ готується представити глобальний договір про боротьбу з діабетом. Він повинен сприяти "підвищенню доступності необхідних для порятунку життів ліків при діабеті, а також його запобіганню та діагностиці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізична активність зменшує важкість перебігу коронавірусу

Дослідження показують, що повноцінний сніданок допомагає підтримувати здорову вагу, підвищує когнітивні та фізичні показники. Завдяки сніданку знижується несприйнятність інсуліну та ризик розвитку діабету.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно негайно вжити заходи: у ВООЗ розповіли про небезпечну хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути