четвер, 20 травня 2021 11:28

Популярний курорт може зникнути з поверхні Землі

Популярний курорт може зникнути з поверхні Землі
До 2100 року Мальдіви можуть зникнути. Фото: Shutterstock

Через зміну клімату острови Мальдівської Республіки можуть зникнути до кінця ХХІ ст. Країна може не витримати темпів екологічних втрат.

Про це заявила міністерка навколишнього середовища, зміни клімату і технологій Мальдівів Амінат Шауна в ефірі телеканалу CNBC.

"Зміна клімату — реальна, і ми найбільш вразлива країна у світі. Для нас немає вищого ґрунту. Є тільки ми, наші острови й море", — пояснила жінка.

За її словами, поверхню 80% з 1190 островів країни тільки на 1 м перевищує рівень моря. Підвищення рівня води ставить їх під загрозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетні Мальдіви: Арахамія поділився лайфхаком відпочинку в люксових готелях

Шауна повідомила, що на 90% островів зафіксовані підтоплення, а ерозія берегової лінії на рівні 97%.

"Наш дохід, наше харчування та наше виживання залежать від того, як ми сьогодні розв'язуємо ці проблеми. Майбутнє нашої країни, майбутнє наших людей, майбутнє нашої культури — все залежить від наших сьогоднішніх дій", — додала вона.

Мальдіви вже зробили кілька адаптаційних заходів, які мають зменшити вплив на кліматичні зміни. Це інструменти захисту прибережжя та програми для підвищення стійкості громад. Також країна хоче стати "лідером у зусиллях щодо пом'якшення наслідків", як, наприклад, зменшення викидів парникових газів.

Мальдівські острови є відмінним варіантом для спокійного пляжного відпочинку. Додатковий релакс забезпечать ексклюзивні SPA-процедури, білосніжні пляжі й теплі води Індійського океану. Якщо ви не знаєте, на який острів відправитися, можна звернутися за рекомендацією до професіоналів.

Зараз ви читаєте новину «Популярний курорт може зникнути з поверхні Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути