Ексклюзиви
субота, 08 вересня 2018 22:15

Польські експерти оглянули уламки літака Качинського

Польські експерти оглянули уламки літака Качинського
Оглянули розбитий літак Качинського. Фото: Укрінформ

Польські експерти спільно з російськими завершили на аеродромі "Північний" у Смоленську огляд уламків розбитого Ту-154М екс-президента Лєха Качинського.

В огляді, який тривав з 3 вересня, брали участь п'ять польських прокурорів, а також техніки-криміналісти, повідомляє Укрінформ.

Польські експерти виконували сферичні фотографії деталей літака, які їх цікавили, а спеціальне обладнання для цього надала російська сторона. Перед кожним днем роботи усі експерти проходили ретельну перевірку.

Виїзд польських спеціалістів відбувся за погодженням з російською стороною у світлі виконання запиту Варшави про надання юридичної допомоги у слідстві щодо катастрофи Ту-154М.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смоленська трагедія: Кремль неочікувано пішов на поступки

10 квітня 2010 року біля військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, на якому польська державна делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту: президентське подружжя Леха і Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Зараз ви читаєте новину «Польські експерти оглянули уламки літака Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути