вівторок, 31 липня 2018 17:45

Смоленська трагедія: Кремль неочікувано пішов на поступки

Смоленська трагедія: Кремль неочікувано пішов на поступки
Уламки президентського борту Ту-154М зберігаються на території аеропорту. Фото: wpolityce.pl

Слідчий комітет Росії дозволив польським прокурорам та експертам оглянути залишки президентського борту Ту-154М у Смоленській області в РФ. Про це йдеться в офіційному листі з Москви, який надійшов до польського Міністерства закордонних справ.

Поляки вимагали віддати їм уламки літака. Мали намір провести його реконструкцію. Росія на це не згодна, допоки не завершить власне розслідування, повідомляє польський журналіст Марек Пиза у своїй колонці на Wpolityce.

Уламки літака досі зберігаються на території аеродрому у Смоленську. Якщо їх перевозити до Польщі, по порушиться їх вигляд та особливі прикмети, написали росіяни. Тож пропонують показати на місці. Для цього треба заздалегідь узгодити дату прибуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смоленська катастрофа: крило літака Качинського зруйнував вибух

"За всі ці роки я навчився не довіряти росіянам. Вони пустять на територію аеропорту, швидко їм щось покажуть і проженуть. І оголосять на весь світ, що поляки мають доступ до уламків", - пише Пиза.

Літак Ту-154 польського президента Леха Качинського розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом.

Загинули 96 людей - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. Серед загиблих були президент, його дружина і частина керівництва країни.

У січні 2011-го контрольована російською владою МАК оприлюднила остаточний звіт про причини Смоленської трагедії. Усю провину за катастрофу польського урядового літака Ту-154 поклали на польську сторону. Жодної вини в діях росіян керівництво РФ не побачило.

Зараз ви читаєте новину «Смоленська трагедія: Кремль неочікувано пішов на поступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути