субота, 10 грудня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща розмістить на кордоні з РФ нові корейські танки

Польща розмістить на кордоні з РФ нові корейські танки
Частина екіпажів танків ще проходить навчання у Кореї. Фото: pixabay.com

Польща збирається розмістити нові корейські танки К2 на північному сході Вармінсько-Мазурського воєводства, поблизу кордону з Калінінградською областю Російської Федерації.

Польські військові добре підготовлені для захисту своєї країни, заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Polska Zbrojna.

"Невипадково першим підрозділом, який отримав на озброєння танки К2, стала 20-та механізована бригада. Батальйон танків К2 буде розміщено в Мазурах. Такий підрозділ також буде створений в Оструді, де незабаром розпочнеться відновлення ліквідованого у 2011 році танкового батальйону", – сказав він під час церемонії передачі перших 10 танків 20-й механізованій бригаді, яка дислокується в місті Моронг на півночі Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передавання комплексів Patriot ‒ польський міністр розповів нові деталі переговорів

Про підготовку польських воїнів свідчить їхня щоденна служба, зокрема на кордоні Польщі та Білорусі, а також Польщі й Калінінградської області РФ, додав Блащак. За його словами, частина екіпажів танків ще проходить навчання у Кореї.

"Після завершення тренувань вони будуть готові застосовувати цю техніку і стримувати агресора", – йдеться у повідомленні.

Польща підписала з Південною Кореєю угоди на купівлю близько 1 тис. танків K2, понад 600 самохідних артилерійських установок K9 і близько 300 САУ K239, а також 48 винищувачів FA-50.

Сполучені Штати Америки у листопаді домовилися про закупівлю 155-мм боєприпасів у Південної Кореї для того, щоб потім передати їх ЗСУ. Угода між США та Кореєю є конфіденційною, проте неназвані американські чиновники, знайомі з її змістом, розповіли, що куплених у Сеула снарядів вистачить українській армії на кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Польща розмістить на кордоні з РФ нові корейські танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути