Ексклюзиви
середа, 10 листопада 2021 12:09

Польща пригрозила повним закриттям кордону з Білоруссю

Польща пригрозила повним закриттям кордону з Білоруссю
У Польщі не виключили повного закриття кордону з Білоруссю. Фото: reuters.com

У Польщі не виключають повного закриття кордону з Білоруссю через ситуацію з мігрантами.

Білорусь про це поінформували, але відповідь звідти не отримали. Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає агентство PAP.

"В подальших сценаріях варіант цілковитого закриття кордону з Білоруссю береться до уваги. Ми надіслали владі Білорусі інформацію про те, що така загроза існує, якщо влада не припинить свою поведінку. Однак жодної інформації з протилежної сторони ми не отримали", - сказав Мюллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кордон з Білоруссю оточили 13 тис. польських силовиків

Польська влада не відкидає застосування статті договору про НАТО, яка стосується консультацій у разі загрози одному з союзників. Проводяться консультації з цього приводу.

Польська влада вимагатиме санкцій проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Білорусі, у тому числі - заборони польотів в межах ЄС.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

Під час другої спроби 9 листопада дві групи мігрантів все ж прорвалися на територію Польщі. Декого вдалося повернути на лінію кордону, решту розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Польща пригрозила повним закриттям кордону з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути