середа, 10 листопада 2021 07:23

Кордон з Білоруссю оточили 13 тис. польських силовиків 

Кордон з Білоруссю оточили 13 тис. польських силовиків 
13 тис. військовослужбовців з чотирьох армійських дивізій охороняють кордону Польщі з Білоруссю. Фото: ТСН

Кордон Польщі з Білоруссю станом на 9 листопада захищають приблизно 13 тис. військовослужбовців. Вони допомагають прикордонникам на всій протяжності цієї ділянки рубежу.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блаща на надзвичайному засіданні Сейму щодо міграційної кризи на кордоні, пише "Укрінформ".

Нинішня ситуація на кордоні з Білоруссю є "найбільшим тестом для польських служб за кілька десятиліть", зазначив міністр.

Блащак наголосив, що режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка провадить пропагандистсько-дезінформаційну діяльність. Вона має на меті посіяти недовіру до польської армії й держави та спричинити хаос у країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина підтримала санкції проти Лукашенка, який "безжально використовує мігрантів"

Тим часом військового аташе при посольстві Республіки Польща у Білорусі полковника Ярослава Кембровського викликали до міністерства оборони РБ.

Зокрема, в міністерстві оборони РБ назвали заяви польської сторони про причетність білоруських військовослужбовців до міграційної кризи на кордоні "необґрунтованими та неправомірними", і без "вагомих доказів" білоруська сторона розцінює такі звинувачення як "провокацію щодо збройних сил Білорусі", передає державне білоруське інформагентство "Белта" .

У Міноборони РБ також вважають, що для збільшення кількості польських військових біля кордону "відсутня об'єктивна аргументація".

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли. Більшість людей у колоні - курди, які нещодавно прибули в Білорусь з Іраку

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

9 листопада мігранти прорвалися через білорусько-польський кордон та потрапили на територію Польщі. Вони знесли огорожі на околицях міста Кринки та села Біловеж.

У кожній з груп налічувалося "кілька десятків іноземців". Декого з мігрантів вдалося повернути на лінію кордону, решту розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Кордон з Білоруссю оточили 13 тис. польських силовиків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути