середа, 10 листопада 2021 05:02

Німеччина підтримала санкції проти Лукашенка, який "безжально використовує мігрантів"

Німеччина підтримала санкції проти Лукашенка, який "безжально використовує мігрантів"
9 листопада мігранти прорвалися через білорусько-польський кордон. Фото: Zerkalo.io

Німеччина підтримує розширення та посилення санкції ЄС проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка через білоруськх мігрантів на кордоні з Польщею та країнами Балтії.

"Ми покараємо всіх, хто бере участь у цілеспрямованому ввезенні мігрантів. Лукашенко має розуміти, що його розрахунок не працює. До речі, це не відкидає поширення санкцій на інші сфери економіки в майбутньому", - заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Мааса у ніч проти середи, 10 листопада. Відповідну заяву оприлюднили на сайті Федерального МЗС Німеччини.

Він назвав світлини та відеоролики з білоруського кордону "жахливими". І зауважив, що Лукашенко "безжально використовує людей, які шукають притулку, як заручників для своєї цинічної гри за владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готує термінові санкції проти Лукашенка та його синів

"Європейський Союз не можна шантажувати, - продовжив очільник німецького дипломатичного відомства. - Ми вже дали зрозуміти, що рішуче вживаємо заходів проти віроломної та нелюдської поведінки Лукашенка та його союзників".

Уранці 8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли. Більшість людей у колоні - курди, які нещодавно прибули в Білорусь з Іраку

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

9 листопада мігранти прорвалися через білорусько-польський кордон та потрапили на територію Польщі.

Вони знесли огорожі на околицях міста Кринки та села Біловеж.

У кожній з груп налічувалося "кілька десятків іноземців". Декого з мігрантів вдалося повернути на лінію кордону, решту розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина підтримала санкції проти Лукашенка, який "безжально використовує мігрантів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути