середа, 10 листопада 2021 00:05

ЄС готує термінові санкції проти Лукашенка та його синів

ЄС готує термінові санкції проти Лукашенка та його синів
ЄС готується запровадити п'ятий пакет санкцій проти Білорусі. Фото: slovoidilo.ua

Євросоюз звинувачує Олександра Лукашенка у використанні мігрантів як "гібридної зброї" в тиску на Захід.

У середу, 10 листопада, країни-члени ЄС готуються запровадити ще один пакет санкцій проти чиновників режиму Лукашенка відповідальних за міграційну кризу на кордоні з Польщею, повідомляє Reuters.

П'ятий пакет має заморозити активи та запровадити заборону на відвідування країн Євросоюзу білоруським державним чиновникам. Під санкції потраплять майже 200 осіб, зокрема Лукашенко та його сини, а також понад десяток установ та компаній.

Держави ЄС також розглянуть можливість розширення економічних санкцій проти Білорусі, ухвалених у липні.

Багато чиновників ЄС, включаючи президента Європейської комісії Урсулу фон Дер Ляйєн, закликають прийняти до білоруського диктатора максимально жорсткі санкції.

Представник німецького МЗС Штефан Майєр заявив про готовність офіційного Берліна відправити на польський кордон додаткові загони поліції, якщо буде відповідний запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко підриває безпеку в Європі - США

Раніше повідомлялося, що ЄС готується запровадити п'ятий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу, яку режим Лукашенко створив своїм сусідам з Євросоюзу – Латвії, Литві та Польщі.

"П'ятий пакет санкцій ЄС проти Білорусі у розробці. Його можуть завершити, коли глави МЗС Євросоюзу зберуться у Брюсселі 15 листопада", - писали у ЗМІ.

Уранці 8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли. Більшість людей у колоні - курди, які нещодавно прибули в Білорусь з Іраку

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готує термінові санкції проти Лукашенка та його синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути