пʼятниця, 20 квітня 2018 14:48

Політолог розповів, чи буде Путін атакувати Нідерланди, де живе його донька

Політолог розповів, чи буде Путін атакувати Нідерланди, де живе його донька
Михайло Басараб: РФ критично залежить від експорту нафти і газу в Європу і фінансових запозичень Заходу. ФОТО: Артем СЛІПАЧУК

Гроші, які російські олігархи вкради у росіян, вони інвестують у Європу. У багатьох із них на Заході живуть діти.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів український політолог Михайло Басараб.

"Путіну зараз не потрібно застосовувати грубу силу. З іншого боку, Росія ніколи б не наважилася перетворити Захід на попіл, якщо б навіть і змогла. Там трильйони доларів російських олігархів, корупціонерів, які вкрали ці гроші у російського населення і інвестували їх у Європу. Чи здатні вони знищити те, заради чого крали впродовж десятиліть? Знищити свої будинки у Лондоні, вілли на узбережжі Франції, Іспанії. Чи здатен Путін атакувати Нідерланди, де його донька має велику транспортну морську компанію і там проживає? Хотітиме міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зруйнувати США, якщо його донька є американською громадянкою? Російський капітал настільки глибоко вкоренився на Заході, що навряд чи є сенс починати велику війну", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія показала, як випробовує ядерну ракету

Війна проти Заходу означатиме самознищення для Росії, вважає експерт.

"Головне ж, існує прірва між російськими і західними технологіями озброєнь. Росія просто карлик, порівняно з ними. РФ критично залежить від експорту нафти і газу в Європу і фінансових запозичень Заходу. Навіть якщо масштабне протистояння розпочнеться, не обов'язково застосовувати зброю. У Заходу є можливості в короткий термін змусити Путіна згорнути свою агресивну політику", - заявив він.

1 березня в посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін заявив про створення новітньої зброї, зокрема крилатої ракети з надпотужною ядерною установкою, підводного безпілотника і новітньої лазерної зброї.

Путін заявив, що не блефує, тому не слід розгойдувати човен "по імені планета Земля", вводячи проти РФ санкції та інші обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, чи буде Путін атакувати Нідерланди, де живе його донька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути