Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 14:48

Поліція почала тестувати "розумні" окуляри

Поліція почала тестувати "розумні" окуляри
Китайська поліція почала тестування "розумних" окулярів. Фото: fergananews.com

Китайська поліція почала тестування "розумних" окулярів. Вони розпізнають обличчя перехожих у режимі реального час та зіставляють їх з державною базою даних. Хоча технологія вже довела свою ефективність, журналісти побоюються, що влада використовуватиме їх для боротьби з політичними дисидентами.

Тоді як влада країни переконана - такі пристрої суттєво підвищать ефективність правоохоронних органів. Особливо це стосується злочинців, які перебувають у розшуку.

Як пише The Next Web, за короткий час пристрої вже допомогли затримати 7 підозрюваних у скоєнні серйозних злочинів. А також ще 26 осіб, які намагалися подорожувати з підробленими документами.

Однак технологія одразу стала об'єктом критики. Наприклад, Washington Post відзначає, що використання "розумних" окулярів лише посилить систему тотального контролю та нагляду за громадянами, яка діє в Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали унікальні "розумні" окуляри

Адже цю ж таки технологію доволі репресивна китайська влада може використовувати, аби посилити переслідування політично невигідних дисидентів.

Китайські науковці першими клонували мавп. Самок макак назввали Чжон Чжон і Хуа Хуа. Двоє тварин народилися у лабораторії Китайської академії наук. Стали першими у світі приматами, які народилися за допомогою клонування, повідомляє tsn.ua. Генетики вдосконалили метод, який застосовували для клонування знаменитої овечки Доллі 22 роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Поліція почала тестувати "розумні" окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути