субота, 27 жовтня 2018 10:20

Почали платити за денний сон на роботі

Денний сон в середині робочого процесу плідно позначається не тільки на продуктивності співробітників, а й на фінансовому благополуччі фірми.

Автор: yle.fi
  У Фінляндії платять за сон на роботі
У Фінляндії платять за сон на роботі

Годинку подрімати дозволяють співробітникам однієї з фірм у Гельсінкі. За це їм ще доплачують, пише yle.fi.

В деяких фірмах навіть наймають фахівця, який проводить корпоративну тиху годину – допомагає розслабитися і вчить медитації.

"Змусити себе розслабитися важко, але під керівництвом тренера це стає набагато простіше навіть в середині дня. Інструктор в цій ситуації на вагу золота, тому що він допомагає зробити цю ментальну паузу, відправитися в міні-відпустку на півгодини", – цитує РІА Тііна Вайнио з центру Sofia Future Farm, організатора цих "занять".

Автор: yle.fi
  У Фінляндії платять за сон на роботі
У Фінляндії платять за сон на роботі

До висновку про користь денного сну від 30 до 60 хвилин профспілки Гельсінкі прийшли після того, як серед працівників різних компаній були проведені опитування. Люди розповідали про втому на робочому місці. Мали фізичний дискомфорт - болі в спині і суглобах при сидячій роботі і бажання якнайшвидше покинути робоче місце під кінець дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За годину людина заробляє на 7 літрів пального

Не виключають, що найближчим часом звичка спати на роботі "перекинеться" і на інші міста.

Однак уже зараз очевидно, що сон, який багато хто звик асоціювати з лінню, тепер безпосередньо відповідає за продуктивність співробітників компаній. Також за вигоду, успішність і конкурентоспроможність цих фірм.

Статуси у Facebook допомагають виявити ранні ознаки депресії. Користь від дописів знайшли американські психологи Пенсільванського університету.

Науковці залучили до дослідження 1,2 тис. осібю. Фахівці проаналізували їхні акаунти і медичні карти. У 114 піддослідних діагностували депресію. Виявилося, що за кілька місяців до виявлення розладу люди починали використовувати слова, що описують стан самотності і ворожості. Вони частіше вживали займенник "я".

Зараз ви читаєте новину «Почали платити за денний сон на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути