неділя, 24 лютого 2019 18:19

По всьому світу люди виходять на акції за звільнення Криму

По всьому світу люди виходять на акції за звільнення Криму
В Дубліні на центральній вулиці розгорнули кримськотатарський прапор та прапор військово-морських сил України

Українці та небайдужі люди по всьому світу виходять на акції, присвячену 5-річниці опору окупації Криму.

Захід проводиться в рамках міжнародного руху #LIBERATECRIMEA. Із таким хештегом викладають в соцмережах фото та відео із акцій протесту.

Пікетувальники закликають до звільнення окупованої території українського Криму та призупинення утисків кримських татар російськими окупантами.

Зокрема, у центрі Гельсінкі (Фінляндія) учасники акції пройшли мирною ходою з українськими та кримськотатарськими прапорами та гаслами #CrimeaIsUkraine та #StopRussianAggression до посольства РФ, де вимагали від Росії негайного звільнення півострова.

В Брюсселі (Бельгія) українська громада, дипломати та небайдужі бельгійці зібрались біля одного з символів міста - Атоміуму, щоб вкотре нагадати, що Крим - це Україна та підтримати українських моряків та політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим перетворюється на пустелю: розповіли про жахливу ситуацію на півострові

В Дублін (Ірландія) в рамках акції Об'єднані Прапором на центральній вулиці розгорнули кримськотатарський прапор та прапор військово-морських сил України.

В столиці Естонії Талліні мітингувальники зібралися на майдані Свободи біля меморіалу учасникам Визвольних змагань і вирушили до посольства Російської Федерації. Вимагали деокупації Криму, припинення утисків кримськотатарського народу, та звільнення політичних в"язнів з російських тюрем. Після акції учасники запалили свічки на вшанування пам"яті розстріляних на Майдані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Небезпеки, які приховує Крим для України, дуже високі" - журналіст

Також відомо про акції протесту в Ризі (Латвія), у Варшаві (Польща), в Люксембурзі, та інших містах.

В Києві біля консульства РФ провели акцію на підтримку українських військовополонених моряків, та, політв'язнів Криму, які незаконно утримуються у застінках ФСБ.

У Львові акція за звільнення українського півострова відбулась на проспекті Свободи, перед Оперним театром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де була агресія, були російські громадяни" - яким був кримський Майдан

"Говорити про Крим, постійно нагадувати всьому світові про тяжкий злочин держави-агресора проти людства, а також підтримати наших співвітчизників, яки опинилися заручниками в окупованому безправному гетто - це наш прямий обов'язок! Ніхто не робитиме це за нас, отже закликаємо об'єднатися для генерації спільного потужного меседжу "Звільнити Крим!", - зазначають організатори.

20 лютого 2014 року на півострові Крим з'явилися військові вантажівки без номерів та невідомі люди у військовій формі без знаків розрізнення. Разом з цим в Криму почали активно фінансувати незаконні збройні формування які називають себе самообороною Криму. З цього моменту почалася анексія півострову — НЗФ та зелені чоловічки блокували стратегічно-важливі об'єкти та українські військові частини.

Зараз ви читаєте новину «По всьому світу люди виходять на акції за звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути