вівторок, 31 жовтня 2017 14:33

"Небезпеки, які приховує Крим для України, дуже високі" - журналіст
6

Павло Баранов в центрі спеціальної підготовки «Вітязь»
Фото: eprostir.org
Павло Баранов в центрі спеціальної підготовки «Вітязь»
Павло Баранов в центрі спеціальної підготовки «Вітязь»
Завдання (ЦСП) «Вітязь II» – підготовка найманців для участі в війні на Донбасі і в Сирії
Павло Баранов (в центрі) в складі однієї з груп т.зв. «Самооборони Криму».

В окупованому Криму діють центри з підготовки бойовиків для участі у війні в Сирії та на Донбасі. Про це в коментарі для Gazeta.ua заявив Олег Батурін, голова правління ГО "Медіаклуб громадського діалогу "Європростір", журналісти якої працюють в Криму та на Донбасі.

"Сьогодні спадає градус зацікавленості українських ЗМІ до Криму, хоча небезпеки, які приховує півострів для України дуже високі. Росією пропагується такий месидж, що Крим – це спокійна територія, де туристи, сонечко і "вєжлівиє люді". Але наші останні розслідування свідчать, що це не так", - каже журналіст

"Навесні 2014 року активну участь в анексії Криму брала фінансована Росією так звана самооборона Криму. Один з її представників Павло Баранов спершу допомагав окупантам захоплювати півострів, а згодом воював на боці незаконних збройних формувань на Донбасі під позивним "Шатун" у складі ДРГ. В квітні 2016 року Баранов стає засновником центру спеціальної підготовки (ЦСП) "Вітязь II", тренувальна база якого знаходиться поблизу Джанкоя. Завдання бази – підготовка найманців для участі в війні на Донбасі, в Сирії та інших гарячих точках, де є інтерес Росії", - розповів Олег Батурін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ялті буде центр підготовки юних терористів

За його словами, у 2014-2015 роках подібні тренувальні бази створювались по всьому півострову. Війна на Донбасі для таких центрів виявилася дуже доречною, оскільки в якості "сировини" для підготовки Кремль використовує бойовиків так званих ДНР і ЛНР.

"Таком нам стало відомо, що сурковський "Союз добровольців Донбасу" планує відкрити центр гірської та тактичної підготовки на території однієї з баз відпочинку в 2,5 км від селища Куйбишево Бахчисарайського району та в 45 км від Сімферополя. Планується, що одночасно на цій базі зможуть проходити підготовку до 200 осіб", - говорить журналіст.

На його думку, Крим зберігає статус гарячої точки, яка продовжує нести небезпеку для материкової України та всього регіону.

Росія перекинула війська до окупованого Криму, готуючись до повномасштабного нападу, заявив колишній заступник начальника Генштабу України генерал-лейтенант Ігор Романенко. Про це свідчить характер військових навчань та оснащення кримського угрупування найбільш досконалою технікою.

Зараз ви читаєте новину «"Небезпеки, які приховує Крим для України, дуже високі" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути