Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2021 19:28

Пивовари обмінюють пиво на сонячну енергію

Пивовари обмінюють пиво на сонячну енергію
Будинки в Австралії можуть заробити пиво за надлишок енергії / Getty images

Будинки з сонячними панелями на даху тепер можуть отримувати оплату пивом за надмірну електроенергію в Австралії.

Пивоварні Carlton and United Breweries або CUB, та Asahi Group пропонують пиво в обмін на сонячну енергію. Це чи не перший у світі такий обмін. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідом за Канадою. Австралія запровадила санкції проти Росії

За словами власників CUB, за кожні $23 сонячної енергії, які генерує будинок, власник може отримати 24 банки пива, які коштують $38 в магазині.

"Єдине, що краще, ніж пити велике холодне пиво на австралійському сонці - це заробляти на пиво, поки його п'єте", - сказав менеджер з маркетингу пивоварні Victoria Bitter Браян Фан.

Пивовари зробили таку пропозицію, щоб допомогти досягти мети Австралії до 2025-го використовувати на 100% відновлювану енергію. Вони також встановили сонячні панелі на своєму заводі в Мельбурні та купують електрику в сонячної ферми.

Також минулого тижня було оголошено, що австралійські будинки незабаром зможуть отримувати плату за експорт електрики в енергосистему країни, коли не мають в ній необхідності.

Побутова сонячна енергія популярна в Австралії. Близько 20% будинків мають сонячні панелі. У звіті, опублікованому Австралійської академією наук, йдеться, що мета країни з досягнення нульових викидів вуглекислого газу до 2050-го є абсолютним мінімумом, необхідним для пом'якшення впливу на зміни клімату. Науковці закликали уряд прискорити перехід від викопного палива до відновлювального.

Зараз ви читаєте новину «Пивовари обмінюють пиво на сонячну енергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути