Ексклюзиви
неділя, 19 вересня 2021 11:04

Перший в історії цивільний екіпаж повернувся на Землю
4

19 вересня о 02:06 перший в історії повністю цивільний екіпаж космічної місії Inspiration 4 приводнився в Атлантичному океані.

Чотири непрофесійні астронавти успішно завершили свою триденну подорож у космосі, повідомляє пресслужба Inspiration 4 у Twitter.

"Астронавти приводнилися в Атлантичному океані біля узбережжя космічного центру Кеннеді у Флориді. Капсулу, на якій повертався екіпаж, підняли на корабель, після чого астронавти почали виходити. Після місії вони мають пройти медичний огляд", - йдеться у повідомленні.

Космічний корабель Dragon відправився у вільний політ на висоту 575 км. Екіпаж, який пройшов шестимісячну підготовку, щодня облітав Землю понад 15 разів. Запуск здійснила компанія Ілона Маска SpaceX. Ракету-носій Falcon 9 із пілотованим кораблем Crew Dragon запустили 16 вересня о 03:02 за Києвом. Екіпаж складається з бізнесмена та ініціатора цієї місії Джареда Айзекмана, пілота Сіан Проктор, бортового лікаря Гейлі Арсено і бортінженера Кріса Семброскі. Жоден з них не є професійним астронавтом.

Фото: twitter.com/inspiration4x

Четвірка планує виставити на аукціон предмети, які вони взяли з собою в космос, зокрема гавайську гітару. SpaceX уже втретє відправляє людей в космос і назад — це ще одна віха на ринку космічного туризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в космос вирушив цивільний екіпаж

2022 року відбудеться перша українська місія на Місяць. Її здійснить британська компанія Spacebit у співпраці з американськими партнерами. У рамках місії, яка коштуватиме українській стороні близько $1,5 млн, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця.

Зараз ви читаєте новину «Перший в історії цивільний екіпаж повернувся на Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути