Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2021 20:47

Україна готується до першої місії на Місяць

Україна готується до першої місії на Місяць
Spacebit здійснить першу українську місію на Місяць. Фото: glavcom

У 2022 році відбудеться перша українська місія на Місяць.

Її здійснить британська компанія Spacebit у співпраці з американськими партнерами. Про це під час пресконференції на тему "Spacebit здійснить першу українську місію на Місяць" розповів засновник та генеральний директор компанії Павло Танасюк.

У рамках місії, яка коштуватиме українській стороні близько $1,5 млн, на поверхню супутника доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця.

Йдеться про камери та радіаційні сенсори, які виготовлять українські інженери та протестує компанія спільно з Конструкторським бюро "Південне", Науково-виробниче підприємство "Меридіан" ім. Корольова, підприємство Екотест та ТитанЕра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією

"Місія дозволить Україні приєднатися до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник. Подібне вдалося лише трьом країнам – Сполученим Штатам, Китаю і Росії", - підкреслив засновник компанії.

"Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць", – додав Танасюк.

Spacebit – це приватна британська компанія, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій, працює над інструментами аналізу космічних даних і роботизованими концепціями дослідження космосу, які включають штучний інтелект і передову мікробототехніку. Spacebit заснував в 2014 році українець Павло Танасюк.

Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) і компанія Axiom Space підписали договір про відправку приватного мандрівника на Міжнародну космічну станцію. Політ місії під назвою Axiom Mission 1 (Axi-1) планується не раніше січня 2022 року. Екіпаж Axiom Space буде запущений з Космічного центру Кеннеді NASA у Флориді.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується до першої місії на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути