пʼятниця, 21 травня 2021 08:03

SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією

SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією
Корабель Blue Ghost названий на честь рідкісного світлячка Phausis reticulata. Фото: firefly.com

Українське аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace домовилися зі SpaceX про відправку на Місяць в 2023 році посадкового модуля Blue Ghost.

"Firefly рада відправити наш космічний корабель Blue Ghost за допомогою вкрай надійної ракети-носія Falcon 9, яка доставить понад 150 кілограмів корисного навантаження NASA", - зауважив старший віце-президент компанії Ши Ферринг, вказують на сайті корпорації.

Blue Ghost забезпечить всі етапи доставки корисного навантаження: транзит до Місяця, вихід на місячну орбіту і доставку на поверхню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX запустила на орбіту 52 інтернет-супутника

Firefly Aerospace отримала контракт з NASA на $93,3 млн в лютому 2021 року в межах програми NASA Artemis. Відтоді команда інженерів розробляє і тестує апарат і систему навігації. Роботи проходять на території заводу Firefly в американському штаті Техас.

Firefly Aerospace створена на базі збанкрутілої Firefly Space Systems, яку в 2017 році викупив і перезапустив український підприємець Максим Поляков. Підприємство розробляє легкі транспортники для доставки вантажів на навколоземну орбіту.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути