середа, 24 листопада 2021 15:24

Перший будинок для літніх слонів відкрили у Європі

Перший будинок для літніх слонів відкрили у Європі
Слон Ганді став першим жителем "Слонового раю" / Сторінка "Слонового раю" у Twitter

У Франції відкрили перший у Європі будинок для старих слонів "Слоновий рай".

Першим його мешканцем став слон Ганді. Незабаром до французького центру відправлять ще кілька тварин. Про це пише Polsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пандемію голодують слони

Будівництво будинку для слонів-пенсіонерів у Бюсс'єр-Галанті розпочалося 2017 року. За його створення відповідають два бельгійські ветеринари.

Проєкт фінансували коштом пожертв компаній, асоціацій і приватних осіб з усього світу. Започаткований актрисою Бріжит Бардо фонд сприяв створенню центру.

Вартість "Слонового раю" приблизно €1 млн. У парку, площею 28 га, житимуть слони, які раніше виступали в цирках чи жили в зоопарках. Згодом до центру потрапить більше тварин, що пов'язано з ініціативою французького уряду про заборону виступу диких тварин у цирках.

На об'єкт пускатимуть невеликі групи відвідувачів, наприклад школярів. На тварин можна буде дивитися здалеку, щоб не порушувати їхнього спокою.

Слон Ґанді - перший житель "Слонового раю". За словами працівників, вік тварині від 52 до 58 років. Це представник індійського виду слонів. Раніше він жив у французькому зоопарку, де його життя було непростим. Він багато разів ставав жертвою нападу інших слонів, унаслідок чого його замикали та ізольовали від інших тварин.

Тепер слон може відпочити. Вихователі кажуть, що він любить кавуни, лимони, петрушку, кропиву та сливи. Крім того, він уже кілька днів грає улюбленим жовтим м'ячем.

Десятиріччя важких браконьєрств призвели до еволюції у слонів без бивнів в Африці, виявили вчені. Самиць слонів без бивнів побільшало в національному парку Ґоронґосу в Мозамбіку. Полювання на слонову кістку впродовж 15-річної громадянської війни в країні призвело до знищення багатьох тварин і змінило їхні ДНК.

Зараз ви читаєте новину «Перший будинок для літніх слонів відкрили у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути