Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2021 03:14

Через пандемію голодують слони

Через пандемію голодують слони
Табір для слонів на Балі постраждав через пандемію / Al Jazeera

Парк слонів на Балі залишив більше десятка слонів голодувати, а працівники, що залишилися без зарплати через різке падіння продаж квитків, роз'їхалися. Такі наслідки пандемії, які привели до закриття парку для туристів.

Балійський слонячий табір - парк в стилі сафарі, розташований за півгодини їзди від міста Убуд. До пандемії він пропонував ряд заходів на природі, таких як катання на велосипеді по рисових полях по сусідству зі слонами і рафтинг. Про це пише Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за 80 років народилися слоненята-близнюки

У 2005 році парк приєдналася до програми збереження дикої природи, яку проводить міністерство лісового господарства країни. Програма доручає приватним зоопаркам і сафарі-паркам в Індонезії турботу про слонів, що перебувають під загрозою зникнення. Дослідження 2007 року Всесвітнього фонду дикої природи показало, що в дикій природі залишилося всього 2400 суматранских слонів, і тепер вважається, що їх кількість скоротилася вдвічі через браконьєрство з причин слонової кістки, конфлікту між людьми і слонами, і вирубки лісів.

Між 1980 і 2005 роками, тобто за півтора покоління життя слонів, ці тварини втратили 67% ареалу існування. У дикій природі вид потрапив в список таких, що є під загрозою зникнення, в 2012 році.

Слонів для парків і зоопарків постачають із центрів розведення, створених 30 років тому на Суматрі. Центри мають допомогти стабілізувати популяцію. В обмін на допомогу тваринам акредитованим компаніям дозволяли продавати послуги слонячого туризму, які були дуже прибутковими до пандемії. Парк брав $230 за півгодинну поїздку на слоні для двох.

На південному заході Китаю створили спеціальні пасовища для слонів. Це зробили після того, як стадо з 15 слонів пройшло близько 500 км по країні цього літа, через що доводилося евакуювати людей в них на шляху. Також тварини знищували урожай фермерів.

Зараз ви читаєте новину «Через пандемію голодують слони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути