пʼятниця, 08 листопада 2019 15:22

Перший сигнал для України: у США скасовують посаду, яку займав Курт Волкер

Перший сигнал для України: у США скасовують посаду, яку займав Курт Волкер
Скасують посаду спецпредставника США з питань в Україні . Фото: s.mind.ua

Посаду спецпредставника США з питань України, яку раніше займав Курт Волкер, скасують.

Очікується, що всі повноваження спецпредставника перейдуть до інших чиновників Держдепартаменту, чиє портфоліо містить український напрям політики, повідомляє Foreign Policy з посиланням на чинних і колишніх американських чиновників.

Ліквідація посади стала першим відчутним сигналом про те, що наслідки від процесу імпічменту президента США Дональда Трампа залишать відчутний слід в американській політиці щодо України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко та порохоботи руйнували репутацію Йованович — свідчення чиновника

Американські чиновники кажуть, що посаду Волкера, швидше за все, скасують, бо адміністрації буде важко знайти когось на цю роль, враховуючи, наскільки загрозливою стала робота над напрямом політики щодо України.

Ті, хто були причетні до неї та дали свідчення Конгресу в справі про імпічмент, зіткнулися з тиском з боку юристів Держдепартаменту. До того ж їхня кар'єра постраждала чи взагалі знищена.

"Ніхто в здоровому глузді не захоче виконувати цю роль. Це чітка проблема, коли весь світ стежитиме за кожним твоїм рухом. А ще у тебе керівництво в Держдепартаменті, яке не демонструє бажання заступатися за своїх людей навіть у базових речах", - сказав колишній чиновник США.

Восени 2019-го в США розгорівся політичний скандал навколо телефонної розмови Трампа з Зеленським.

Причиною стали публікації в ЗМІ, в яких із посиланнями на інформатора говорилося, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, домагаючись почала розслідування щодо діяльності в Україні одного з основних кандидатів у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера.

У результаті "українського скандалу" демократи в Палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Перший сигнал для України: у США скасовують посаду, яку займав Курт Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути