вівторок, 07 вересня 2021 11:53

Перша леді США повертається до роботи вчителькою в коледжі

Перша леді США повертається до роботи вчителькою в коледжі
Джилл Байден не збирається відмовлятися від роботи, поки вона перша леді / Getty Images

Після місяців віддаленої роботи перша леді США 70-річна Джилл Байден повертається до вчителювання.

Вона навчає англійської мови студентів в коледжі в Північній Вірджинії, де працює з 2009-го. Каже, що їй не терпиться повернутися в клас. Перша леді хоче на власні очі побачити учнів після більше ніж року віртуального навчання на карантині. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з Єрмаком бігав по Вашингтону, а перша леді засвітилася на обкладинці глянцю – тиждень президентського подружжя у фото

Перші леді США зазвичай не працювали, особливо коли жили в Білому домі. Вони підтримували чоловіків, виховували дітей і виконували роль господинь. Деякі перші леді виступали в ролі спеціальних послів. Елеонора Рузвельт була особливо активна, подорожувала по США і звітувала перед президентом Франкліном, діяльність якого була обмежена через поліомієліт. Вона виступала на захист бідних, меншин та інших знедолених людей і почала вести загальнонаціональну газетну колонку з Білого дому.

Пізніше перша леді Лора Буш, яка була вчителькою початкової школи й бібліотекаркою, пішла з роботи після народження дітей і не працювала, коли чоловіка обрали. Гілларі Клінтон і Мішель Обама відмовилися продовжувати кар'єру, коли чоловіки потрапили в Білий дім.

Джилл Байден каже, що завжди хотіла бути кар'єристкою. Вона викладала в коледжі протягом восьми років, доки чоловік був віцепрезидентом, і не збиралася відмовлятися від роботи в ролі першої леді.

За даними Catalyst, групи із захисту інтересів жінок на роботі, 2019-го жінки становили майже половину, або 47% робочої сили США.

Дружина президента України Володимира Зеленського Олена прикрасила обкладинку української версії журналу Elle. Цього місяця глянець святкує 20-річчя випуску в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Перша леді США повертається до роботи вчителькою в коледжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути