середа, 19 квітня 2017 13:01

Перемогти Путіна може тільки такий самий "Путін": експерт про політику Трампа

Перемогти Путіна може тільки такий самий "Путін": експерт про політику Трампа
Переграти Трампа у Путіна не вийде - експерт. Фото: elle.ru

"На смерть перелякана Кремлем Європа нарешті знайшла ґрунт під ногами і починає виходити зі ступору, в якому перебувала останні три роки. Завдяки жорсткій позиції Трампа до європейців повертається впевненість у собі, а разом з нею – і дар мови", – пише український політтехнолог Дмитро Бачевський.

Експерт відзначає антипутінську риторику, на яку стали наважуватися провідні політики європейських країн.

"Ось уже й Еммануель Макрон (один із лідерів президентських перегонів у Франції. – Gazeta.ua) обіцяє поставити Путіна на місце, і Меркель активізувалася, і Ердоган дедалі агресивніше поводиться щодо до сирійської авантюри Москви. Скоро якийсь Ліхтенштейн почне копати Кремль, висловлюючи своє невдоволення поведінкою російських лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат у президенти Франції пообіцяв вгамувати Путіна

Європейці потихеньку починають розуміти, що перемогти Путіна може тільки такий же "Путін" – з такими самими підходами, методами і принципами, але тільки набагато сильніший і свій.

Ті, хто ще вчора були готові розіп'яти Трампа, сьогодні тішаться, що, нарешті, знайшовся хтось, хто зробить за них брудну роботу.

Трамп з'явився вчасно: ось уже три роки Європа перебувала в колінно-ліктьовий позі, в яку її поставив Кремль, і намагалася зберегти вигляд, повний гідності і цнотливості. Гідність і цнотливість з кожним днем ішли в минуле, а майбутнє бачилося похмурим і безславним. Розколота та слабка Європа нагадувала стадо овець без пастуха, які жалібно бекають при вигляді вовка, – і потихеньку розбігалася в різні боки.

Але ось прийшов пастух, і всі зітхнули з полегшенням. Розбиратися з вовками – його робота, а ми будемо "підмекувати" в міру сил", – пише політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Супердержава на розкаряках" та пошуки компромісу: підсумки візиту Тіллерсона до Москви

На думку Бачевського, Москва не зможе протистояти новому лідеру Вашингтона.

"Загалом, європейці можуть зняти памперси і видихнути: переграти Трампа у Путіна не вийде. Трамп – такий же хитрий, непередбачуваний і безпринципний у тактиці, як і його російський колега, але з незрівнянно більшими ресурсами. Тому шансів у Кремля немає жодних.

Поки що ми спостерігаємо прелюдію до акту нагинання Кремля: американський президент здійснює "військово-політичну" комунікацію. Бомбардування Сирії та Афганістану, гра м'язами біля берегів КНДР – усе це сигнали друзям і ворогам про те, що у світі з'явився новий лідер, господар, який будуватиме тепер той порядок, який сам вважає правильним і справедливим. Хто з ним – буде обласканий, хто проти – знищений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трампа заявили, що настав час для жорсткої дискусії з Росією

З кожним таким сигналом коло союзників США дедалі більшає, а коло друзів Кремля – дедалі меншає. Адже бути на стороні Росії, яка, відомо наперед, програє, не хоче ніхто. Таким чином, реалізують перший етап – максимальна дипломатична і політична ізоляція Росії.

Навіть Китай потихеньку починає прогинатися під Вашингтон.

Всі у світі зрозуміли: час ігрищ і словоблуддя закінчився, починається час дій. Хтось може помститися за заподіяні кривди, хтось – непогано заробити, хтось – зробити ривок. І від того, на чиїй ти стороні, залежатиме вся твоя подальша доля на десятиліття вперед", – робить висновок Бачевський.

"Як далі розвиватимуться стосунки між Москвою і Вашингтоном, не знає ніхто. Маємо двох непрогнозованих лідерів. До того ж Трамп переграє Путіна в непередбачуваності", - таку думку висловила російський політолог Лілія Шевцова.

Зараз ви читаєте новину «Перемогти Путіна може тільки такий самий "Путін": експерт про політику Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути