неділя, 18 лютого 2018 09:20

Передумали: у Чехії підтримали антиросійські санкції

Передумали: у Чехії підтримали антиросійські санкції
Зустріч Міністра закордонних справ Чеської Республіки Мартіна Стропніцкого з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в рамках 54-ї Мюнхенської конференції. Фото: прес-служба

Чехія, проросійський президент якої підтримує політику Володимира Путіна, засуджує анексію українського Криму і підтримує санкції щодо Росії.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Чеської Республіки Мартін Стропніцкий, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Чеська Республіка підтримує територіальну цілісність України і збереження режиму санкцій у відношенні РФ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина пом'якшить санкції, якщо Росія погодиться на миротворців

Про це йшлося на зустрічі Міністра закордонних справ Чеської Республіки Мартіна Стропніцкого з главою українського МЗС Павлом Клімкіним в рамках 54-ї Мюнхенської конференції. Співрозмовники також обговорили політичний діалог між країнами.

"Чеський дипломат запевнив у незмінності курсу уряду Чехії щодо подальшої практичної підтримки євроінтеграційних прагнень України".

27 грудня проросійський президент Чехії 73-річний Мілош Земан переміг на виборах і залишився на другий термін Земан виступає за скасування санкцій проти Росії. Пропонував пробачити Москві анексію Криму, виплативши Україні грошову компенсацію.

Зараз ви читаєте новину «Передумали: у Чехії підтримали антиросійські санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути