понеділок, 27 березня 2023 17:02

Пентагон хоче залучити до воєнних розробок компанії Кремнієвої долини – ЗМІ

Пентагон хоче залучити до воєнних розробок компанії Кремнієвої долини – ЗМІ
У Пентагоні переживають, що розробки КНР випереджають їх. Фото: eastnews.ua

Пентагон хоче залучити стартапи з Кремнієвої долини до фінансування та розробки нових технологій озброєння.

США намагаються встигати за військовими досягненнями Китаю, пише The Wall Street Journal.

Чинні й колишні чиновники Пентагону сказали, що консолідація оборонної промисловості США призвела до залежності від кількох великих компаній, що покладаються на державне фінансування досліджень. Це перешкоджає інноваціям.

Китаю тим часом вдалось просунувся вперед у деяких ключових технологіях, від невеликих дронів і до гіперзвукових ракет. Пекін використовує зовнішні державно-приватні фонди керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Пентагону оцінив зустріч Путіна і Сі Цзіньпіна

Співзасновник Центру інновацій національної безпеки "Гордієв вузол" Стів Бланк сказав, що капітальні вливання КНР у технологічний сектор оцінюють у понад $1 трлн.

"Китай організований як Кремнієва долина, а Пентагон організований більше як детройтський автовиробник. Це нечесна боротьба", – сказав він.

Адміністрація президента Джо Байдена нещодавно запросила $115 млн на фінансування нового підрозділу Пентагону "Офіс стратегічного капіталу". Він має залучити більше інвестицій у компанії, що виробляють критично важливі технології та продукти.

Також зростає інтерес інвесторів венчурного капіталу до військового бізнесу. Його стимулює зосередженість США на Китаї та успіх SpaceX Ілона Маска у завоюванні замовлень Пентагону.

За перші два місяці 2023 року Російська Федерація майже на чверть збільшила продажі сирої нафти в Китай. У січні-лютому РФ стала найбільшим постачальником нафти в КНР, обігнавши Саудівську Аравію.

Одними з головних бенефіціарів дисконту на російську нафту, яка через санкції ЄС продається з великими знижками, стали недержавні китайські нафтопереробники. Більшість із них розташовані у східній провінції Шаньдун. Вони на початку року купували російську сировину зі знижкою приблизно $8 за барель порівняно з еталонною маркою Brent.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон хоче залучити до воєнних розробок компанії Кремнієвої долини – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути