неділя, 13 листопада 2022 07:54

Партія Байдена зберігає більшість у Сенаті ‒ CNN

Партія Байдена зберігає більшість у Сенаті  ‒ CNN
Демократична партія США, за підсумками виборів, збереже свою більшість у Сенаті. Фото: mil.in.ua

Після перемог демократів у штатах Невада й Арізона стало зрозуміло, що Демократична партія збереже більшість у Сенаті США.

Очікували, що в цих штатах переможуть республіканці, але настрої виборців виявились іншими. Про це пише CNN.

На цей час у Верхній палаті Конгресу у демократів 50 місць, а в республіканців 49 із загальних 100. У Нижній палаті Конгресу республіканці здобули 211 місць, а демократи 204 із загальних 435.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у США ‒ демократи вибороли ще одне місце в Сенаті

"Збереження контролю над Сенатом ‒ величезний імпульс для президента Джо Байдена протягом двох років, що залишилися, його першого терміну в Білому домі", ‒ ідеться в публікації.

Відтак демократи матимуть можливість затвердити кандидатури, запропоновані президентом, на посади суддів. Це також дозволить демократам у Сенаті відхиляти законопроєкти, ухвалені Палатою представників, і встановлювати власний порядок денний.

Водночас питання контролю над Палатою представників, де республіканці, як очікувалось, отримають більшість, все ще залишається відкритим. Зокрема, досі йде підрахунок бюлетенів у ключових округах деяких штатів. Це стосується Каліфорнії, Арізони й Орегону. Більшість бюлетенів доправляють поштою.

Результати проміжних виборів до Конгресу не сильно змінять позицію Сполучених Штатів Америки щодо підтримки України у війні. Єдине, що може додатись – створення процедури нагляду за використанням виділених сум з американського бюджету. Про це сказав колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

Заступник голови Комітету із закордонних справ Палати представників, республіканець Майкл Маккол, заявив, що відступ Росії з Херсону демонструє ефективне використання Україною наданої їй зброї. Тому він закликав президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена передати Києву озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Партія Байдена зберігає більшість у Сенаті ‒ CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути