Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2022 11:38

Вибори у США ‒ демократи вибороли ще одне місце в Сенаті

Вибори у США ‒ демократи вибороли ще одне місце в Сенаті
Обидві партії в США ще мають шанси отримати більшість в Сенаті. Фото: ukrinform.ua

У Сполучених Штатах Америки демократи отримали ще одне місце в Сенаті. Це зрівняло шанси двох партій на завоювання більшості.

Стало відомо, що чинний сенатор-демократ від штату Аризона Марк Келлі переміг республіканця Блейка Мастерса. Про це повідомляє "Голос Америки".

На цей час кандидати від обох партій вибороли по 49 місць. Тепер для здобуття більшості в Сенаті демократам або республіканцям потрібно отримати ще одне місце. Тому вирішальними будуть результати боротьби сенатора від демократів Катрін Кортес Масто із республіканцем Адамом Лаксалтом у Неваді.

У цьому штаті все ще триває підрахунок голосів. Масто, поки що, йде попереду. Однак Лаксалт заявив, що залишається в перегонах до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться у політиці США після виборів – думка експосла

Ще одним шансом для обох партій може бути перемога у штаті Джорджія, де чинний сенатор від Демократичної партії Рафаель Уорнок змагається з Гершелем Уокером. Там на 6 грудня запланований другий тур виборів.

Якщо представники Демократичної партії отримають ще одне місце в Сенаті, більшість їм буде гарантовано за рахунок голосу віце-президента США Камали Гарріс, яка також є головою Сенату.

Загалом, за даними аналітиків, прогнози щодо проміжних виборів в Сполучених Штатах в цілому виправдовуються ‒ республіканці "захоплюють" Палату представників, а демократи ще мають шанс втримали Сенат.

Заступник голови Комітету із закордонних справ Палати представників, республіканець Майкл Маккол, заявив, що відступ Росії з Херсону демонструє ефективне використання Україною наданої їй зброї. Тому він закликав президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена передати Києву озброєння.

Колишній президент США, республіканець Дональд Трамп назвав результати проміжних виборів до Конгресу "в певному сенсі розчаровуючими". Але при цьому вважає їх особистою перемогою. Трамп анонсував "дуже велику заяву" незабаром.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у США ‒ демократи вибороли ще одне місце в Сенаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути