четвер, 10 листопада 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Республіканець після успішних дій ЗСУ закликав Байдена дати необхідну зброю

Республіканець після успішних дій ЗСУ закликав Байдена дати необхідну зброю
Республіканець Майкл Маккол закликав американського президента Джо Байдена надати всю необхідну зброю Україні. Фото: pixabay.com

Заступник голови Комітету із закордонних справ Палати представників, республіканець Майкл Маккол, заявив, що відступ Росії з Херсону демонструє ефективне використання Україною наданої їй зброї.

Тому він закликав президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена передати Києву озброєння. Про це йдеться на сайті Комітету нижньої палати американського Конгресу.

За словами Маккола, відведення військ Росії з Херсону на лівий берег демонструє ефективне використання Збройними силами України наданої їм зброї. Саме з ним Україна здатна перемогти російського агресора, наголосив республіканець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибори до Конгресу США вплинуть на підтримку України ‒ у Зеленського зробили прогноз

"Відступ Росії з Херсону підтверджує те, що я і багато колег підкреслювали протягом декількох місяців: маючи належне озброєння, Україна може перемогти російські сили та ще більше викрити абсурдність спроб Путіна анексувати Херсон і ще три області", – сказав Маккол.

За його словами, адміністрації президента США давно настав час надати Україні всю необхідну зброю, зокрема ракети ATACMS більшої дальності.

Маккол наголошує, що це необхідно, щоб у Кремлі зрозуміли: вони не можуть виграти війну проти України.

Те, що російські війська відступають з Херсону на лівий берег Дніпра, стало наслідком успішних дій Збройних сил України.

Український контрнаступ на Херсонщині, що розпочався у серпні, був скоординованою кампанією. Про це йдеться в новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, кампанія українських сил на півдні була спрямована на те, щоби змусити російські війська відійти за Дніпро без великих наземних наступів. Ця кампанія мала успіх.

ЗСУ вели постійні атаки на мости через річку Дніпро й завдавали ударів по вузлах постачання та складах боєприпасів росіян. Це зменшувало можливості російських військ щодо постачання угруповання на правому березі. Українські сили поєднували ці удари з обережними успішними наземними атаками по ключових точках, як-от Давидів Брід.

Російські джерела стверджують, що виведення військ є наслідком точкових і систематичних українських ударів, які позбавили росіян на правому березі основних артерій постачання. Це поступово виснажило їхню загальну чисельність і можливості.

Зараз ви читаєте новину «Республіканець після успішних дій ЗСУ закликав Байдена дати необхідну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути