Ексклюзиви
неділя, 04 жовтня 2020 13:40

Папа Римський вперше з початку пандемії покинув Ватикан, щоб підписати енцикліку

Папа Римський вперше з початку пандемії покинув Ватикан, щоб підписати енцикліку
Папа Римський в Базиліці святого Франциска Ассізького. Фото: Pope Francis/Twitter.

Папа Римський Франциск вперше з початку пандемії коронавірусу покинув Рим і вирушив до Базиліки святого Франциска Ассізького.

Там він провів месу й підписав третю за час свого папства — енцикліку. В ній ідеться про солідарність у світі після подолання Covid-19, передає італійське інформагентство ANSA.

Нова енцикліка має назву "Браття всі" та закликає до єдності й солідарності між людьми у всьому світі. В енцикліці Франциск стверджує, що "ніхто не порятується сам", а люди мають об'єднатися й створити суспільство, більше не ґрунтоване на егоїзмі й експлуатації. Саме так ми й "вилікуємо хворий світ", говорить Папа Римський, відсилаючи до пандемії Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп із дружиною заразилися Covid-19

Енцикліка — це основний папський документ, яким той звертається до всієї католицької церкви. Є другим за важливістю документом після Апостольської Конституції, а тому важливою віхою в житті католиків.

В Тихому океані, поблизу Камчатки, сталася екологічна катастрофа. Так, на пляж поблизу Петропавловська-Камчатського вимило сотні мертвих морських тварин. Водночас, місцеві серфери скаржаться на тимчасове погіршення зору і нудоту після купання.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський вперше з початку пандемії покинув Ватикан, щоб підписати енцикліку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути