Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 13:38

"Особливо небезпечний" убивця втік через 40 років із психлікарні

"Особливо небезпечний" убивця втік через 40 років із психлікарні
Рендалл Сайто майже 40 років проходив лікування в психлікарні. Фото:People

Особливо небезпечний убивця 59-річний Рендалл Сайто втік із психіатричної лікарні, у котрій перебував 38 років.

Злочинець спромігся вибратися з будівлі, спіймати таксі та замовити квитки на різні літаки. Подія сталася зранку в неділю. Медперсонал протягом 10 год. замовчував факт утечі, повідомляє CNN.

Убивцю Рендалла Сайто визнали невинним у злочині через психічні розлади та помістили на лікування в Гавайську державну лікарню на острові Оаху 1981-го.

За 38 років він утік, пішов у парк, викликав таксі в аеропорт Гонолулу, забронював чартер на острів Мауї і заплатив за нього $1500. Там зробив пересадку на літак до Сан-Хосе, штат Каліфорнія.

На втікача полювали ФБР, Служба маршалів США й інші федеральні відомства.Правоохоронці описали його "особливо небезпечний злочинець". Поліція заарештувала Сайто в середу вранці у каліфорнійському місті Стоктон - його "здав" місцевий таксист.

Утікач перебуває під вартою в Каліфорнії, вартість застави за нього - $500 тис. Його готують до екстрадиції на Гаваї. Інкримінують утечу з-під варти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивцю семи людей випустили на волю

Рендалла Сайто засудили до примусового лікування 1981-го за вбивство 29-річної жінки на ім'я Сандра Ямашіро у 1979-го. Злочин стався у торговому центрі в столиці Гаваїв Гонолулу. Убивця вистрелив в обличчя жертві із пневматичного пістолету, а потім завдав їй численні травми ножем.

Лікарі діагностували в Сайто схильність до сексуального садизму, некрофілії та наявність рис серійного убивці.

Правоохоронці передають слова працівників лікарні про те, що Сайто був умілим маніпулятором і міг примусити людей робити те, що йому потрібно.

Під час утечі злочинець мав змінний одяг, гроші та розклад літаків. Правоохоронці не виключають, що Сайто мав поплічників в Мауї та на інших етапах його мандрівки до Сан-Хосе.

Поліція підозрює, що в Сан-Хосе Сайто має родичів, із котрими планував зустрітися.

Медики не коментують, як злочинцеві вдалося проминути службу безпеки й отримати все необхідне для втечі.

Щонайменше 7 медпрацівників Гавайської державної лікарні відправили в неоплачувану відпустку на місяць. Пацієнтам заборонили прогулянки та зустрічі з родичами. За 4 сотнями пацієнтів встановили пильне спостереження.

За 2 роки в Лондоні вбили 360 кішок, лисиць і кролів. У більшості випадків у них були відрізані кінцівки, які потім підкладали під двері господарів. Поліція побоюється, що серійний вбивця тварин може переключитися на людей. Старший детектив Енді Коллінз говорить, що між шкуродерами й серійними маніяками часто простежується зв'язок.

Зараз ви читаєте новину «"Особливо небезпечний" убивця втік через 40 років із психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути