пʼятниця, 14 січня 2022 03:14

Опублікували дивовижні кадри як левиця дбає про дитинча антилопи гну

Опублікували дивовижні кадри як левиця дбає про дитинча антилопи гну
Дитинча антилопи гну слухняно слідує за левицею / Twitter @TZEmbassyCN

Офіційний аккаунт національних парків Танзанії в понеділок опублікував у Twitter відео, на якому левиця йде пліч-о-пліч з дитинчам антилопи гну, і супроводжує його в безпечне місце в національному парку Серенгеті.

Така поведінка дуже незвичайна. Представник Управління національних парків Танзанії Паскаль Шелутете сказав, що материнський інстинкт левиці, мабуть, подолав її природні інстинкти хижаків. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше у світі Covid-19 виявили у гієн

Леви - "універсальні м'ясоїдні тварини", що означає, що переважна частина їх раціону складається з м'яса і не обмежується якимось видом або типом тварин. Зебри та антилопи гну в дикій природі найчастіше стають жертвами левів, оскільки вони повільніші та їх легше зловити, ніж таких тварин, як антилопи та газелі, та становлять меншу небезпеку, ніж буйволи.

Здорові дорослі леви повинні їсти в середньому 5-7 кг м'яса в день, і з огляду на те, що леви рідко насолоджуються успішним полюванням у дикій природі, дуже незвично бачити одного з найбільших мисливців у такій ситуації.

У зоопарку Міллера в американському місті Блумінгтоні внаслідок пневмонії, спричиненої Covid-19, помер сніговий барс Рілу. Йому було 11 років.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували дивовижні кадри як левиця дбає про дитинча антилопи гну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути