середа, 24 листопада 2021 14:40

Олаф Шольц буде новим канцлером Німеччини - ЗМІ

Олаф Шольц буде новим канцлером Німеччини - ЗМІ
Майбутній канцлер Німеччини Олаф Шольц / Reuters

Через два місяці торгів і погоджень, що тривали після виборів до Бундестагу 26 вересня, у парламенті Німеччини остаточно оформилася трипартійна коаліція.

Новим канцлером на чотири роки буде лідер соціал-демократів Олаф Шольц. Про це пише Bild із посиланням на власні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакцинованим заборонять їздити в громадському транспорті Німеччини

Його обрання парламентом офіційно покладе край 16-річному перебування при владі Анґели Меркель.

Коаліційної угоди досягли, а її деталі опублікують у середу, 24 листопада, о 16:00. Також сьогодні відбудеться спільна пресконференція всіх трьох партій "світлофорної" коаліції - червоних соціал-демократів, до яких належить Шольц, зелених і жовтих вільних демократів.

Зелені найпозитивніше налаштовані до України в Бундестагу і є противниками газопроводу "Північний потік-2". Їхня лідерка Анналена Бербок буде міністром закордонних справ, а співголова Роберт Габек, який їздив на Донбас і виступав за надання Україні озброєнь, буде міністром економіки з додатковими повноваженнями у сфері кліматичної та енергетичної політики.

Лідер вільних демократів Крістіан Лінднер збереже посаду міністра фінансів. Він прихильник суворої бюджетної дисципліни.

"Призначення Бербок, яка критикує порушення прав людини й недемократичні режими, імовірно, змінить дипломатичні акценти у відносинах з автократичними країнами, як-от Китай і Росія, які є головними торговими партнерами Німеччини", - пише The Wall Street Journal.

Останні місяці після виборів Меркель була виконувачкою обов'язків канцлера - до формування нової коаліції.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко поскаржився, що представники Євросоюзу не контактують із Мінськом щодо розв'язання проблеми мігрантів на кордонах. Лукашенко стверджує, що канцлерка Меркель обіцяла розглянути на рівні ЄС цю проблему.

Зараз ви читаєте новину «Олаф Шольц буде новим канцлером Німеччини - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути