субота, 03 червня 2023 10:31

Один з найбільших аеропортів Європи перетворився на смітник
8

У Туреччині міжнародний аеропорт Стамбула імені Сабіхи Гьокчен перетворюється на смітник. Пасажири скаржаться на гори сміття, яке не вивозять уже понад місяць.

Урни в одному з найбільших аеропортів Європи давно не спустошують, а сміття буквально вивалюється із них, повідомляє турецьке видання Airporthaber.

"Туристи які прилітають у одне із найкрасивіших міст Туреччини здивовані, а місцеві мешканці відверто обурені ситуацією. Аеропорт більше не прибирають і не утилізують сміття. Пасажири почали розміщувати у соцмережах фото з повітряної гавані. Люди просто складають побутові відходи, папір, пластикові пляшки та склянки з-під кави поряд із контейнерами, бо там уже немає місця. У вбиральнях ситуація ще гірша", – ідеться у повідомленні.

Один із найбільших аеропортів Європи перетворюється на сміттєзвалище
Фото: airporthaber.com
Один із найбільших аеропортів Європи перетворюється на сміттєзвалище
Один із найбільших аеропортів Європи перетворюється на сміттєзвалище
Один із найбільших аеропортів Європи перетворюється на сміттєзвалище
Один із найбільших аеропортів Європи перетворюється на сміттєзвалище

Клінінгова компанія Kattenbeck Facility Services три роки справно обслуговувала аеропорт. До червня чинний контракт із нею закінчувався. Сервіс запропонував керівництву повітряної гавані продовжити роботу, але попросив переглянути фінансові умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію охопило стихійне лихо: евакуюють десятки тисяч людей

У Kattenbeck Facility Services пояснили, що за минулі кілька років миючі засоби та витратні матеріали значно подорожчали. Необхідно було також провести індексацію зарплат співробітникам, тому вартість нового договору вирішили збільшити. Керівництво аеропорту не захотіло витрачати більше грошей на прибирання. Від послуг клінінгового сервісу відмовилися.

Нового виконавця робіт досі не знайшли. Коли вирішиться ця проблема, невідомо.

Поки що аеропорт планує найняти хоча б тимчасового підрядника, аби розгребти завали зі сміттям. Але бажаючих немає.

Міжнародний аеропорт імені Сабіхі Гьокчен – це другий за значимістю аеропорт у Стамбулі. На сьогоднішній день він вважається 18-м за завантаженістю аеропортом у Європі, хоча географічно розташований в Азії. В експлуатацію його ввели у жовтні 2009 року. Він отримав назву на честь першої в країні жінки-військового пілота, яка також була однією із прийомних доньок першого президента Туреччини – Мустафи Кемаля Ататюрка.

Щорічно летовище приймає понад 25 млн пасажирів.

Туреччина не запроваджуватиме санкції проти Російської Федерації. Відмова від обмежувальних заходів щодо Кремля та "добрі стосунки" з російським диктатором Володимиром Путіним дозволяють Анкарі виступати посередником між Росією та Україною, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час мітингу у провінції Сівас.

Зараз ви читаєте новину «Один з найбільших аеропортів Європи перетворився на смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути