Ексклюзиви
середа, 24 травня 2023 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина пояснила, чому не запроваджує санкцій проти Росії та Путіна

Туреччина пояснила, чому не запроваджує санкцій проти Росії та Путіна
Туреччина підтримує і підтримуватиме контакти з усіма країнами світу. Фото: eastnews.ua

Туреччина не запроваджуватиме санкції проти Російської Федерації у разі переобрання Реджепа Таїпа Ердогана на посаду глави держави.

Відмова від обмежувальних заходів щодо Кремля та "добрі стосунки" з російським диктатором Володимиром Путіним дозволяють Анкарі виступати посередником між Росією та Україною, заявив чинний президент Туреччини під час мітингу у провінції Сівас, повідомляє Anadolu. Таким чином турецький лідер відреагував на заяву свого головного опонента на президентських виборах Кемаля Киличдароглу про намір долучитися до західних санкцій проти РФ у разі перемоги.

"Ви абсолютно не знаєтесь на політиці, пане Кемаль, йдіть на відпочинок. У світі так не роблять політику", – сказав Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган похвалив свої стосунки з Путіним

Він додав, що Туреччина якнайкраще підтримує і підтримуватиме контакти з усіма країнами світу. Нібито саме завдяки цьому фактору Анкара може бути посередником між Москвою та Києвом.

"Бо це ось так зі Сполученими Штатами Америки, Росією та всіма країнами Заходу. Якщо Туреччина є посередником у російсько-українській війні, то це не пересічна подія. Коли саме Туреччина возить чорноморське зерно усьому світу", – пояснив він свою позицію.

Жоден з кандидатів на президентських виборах у Туреччині не набрав 50% голосів. Чинний президент Реджеп Таїп Ердоган та кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу вийшли у другий тур. Він відбудеться 28 травня.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина пояснила, чому не запроваджує санкцій проти Росії та Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути