субота, 03 червня 2023 09:38

Японію охопило стихійне лихо: евакуюють десятки тисяч людей
7

Японію накрив потужний тайфун Mawar. Місцева влада закликає жителів префектур бути обережними через можливі селеві потоки, розливи річок і затоплення низовин.

У країні скасовано сотні авіарейсів і зупинено рух поїздів дільницею Токіо – Нагоя, повідомляє NHK із посиланням на японське метеорологічне агентство. У центральній японській префектурі Айчі в Тойохасі вже оголосили про надзвичайну евакуацію понад 76 тис. осіб. Ці люди мешкають у басейнах двох річок, що протікають через місто.

"Сильні зливи загрожують масштабними повенями та сходом селевих потоків. Метеорологи прогнозують дощові хмари та потужні опади над західними префектурами Котті, Вакаяма та Нара протягом кількох наступних днів. До полудня суботи, 3 червня, на заході країни випаде від 100 до 250 міліметрів дощів. Через це є загроза небезпечних для життя природних катаклізмів", – ідеться в повідомленні.

У префектурі Вакаяма жителям рекомендують на деякий час переїхати до більш безпечних місць. Там уже розшукують кількох людей, яких вважають зниклими безвісти. За попередньою інформацією, їх змило біля річки. Крім того, 80-річна жінка зазнала травм, впавши при спробі евакуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадську провінцію охопило найбільше стихійне лихо в історії

Японію накрив потужний тайфун
Фото: eastnews.ua
Японію накрив потужний тайфун
Японію накрив потужний тайфун
Японію накрив потужний тайфун
Японію накрив потужний тайфун

Мер міста Івата у префектурі Сідзуока видав подібні розпорядження деяким своїм мешканцям через побоювання, що річки можуть вийти з берегів. Загалом у префектурах Гіфу, Сідзуока, Аїті та Міе принаймні 2 млн людей рекомендують тимчасово залишити свої домівки.

На Філіппінах через раптові паводки та зсуви ґрунту загинули щонайменше 72 людини. Ще 14 осіб вважають зниклими безвісти. Причиною паводків та зсувів стали зливи, які охопили значну територію країни.

Зараз ви читаєте новину «Японію охопило стихійне лихо: евакуюють десятки тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути