вівторок, 05 червня 2018 13:23

"Дуже смішно, г*мнюк!" - випадок з Бабченком обстібав Джон Олівер

Інсценування смерті російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка потрапило у випуск програми Last Week Tonight американського телеведучого Джона Олівера.

Програма нагадує випуски "Телебачення Торонто" з Майклом Щуром. Ведучий в жартівливій формі обговорює новини. Олівер торкається як внутрішніх питань США, так і міжнародної політики. У черговому випуску ведучий пожартував над Бабченком, його колегами та президентом Росії Володимиром Путіним.

"Давайте тепер перейдемо до України. Чи як називає її Путін - "бонус до Росії", - розпочав Олівер. Потім у сюжеті коротко переповідають історію із інсценуванням смерті Бабченка. Відомого критика Путіна убили у вівторок, але те, що сталося у середу - навіть більш примітне, каже Олівер.

"Бабченко справді інсценував свою смерть, аби обдурити групу найманих убивць! Це схоже не на новину, а детективний трилер "Твоєму татусеві сподобається ця книжка", - жартує ведучий.

"Його облили кров'ю, як він каже, свинячою. Викликали "швидку", яка констатувала смерть. Відвезли до моргу. І він там дивився відео про власне убивство, що об'єктивно круто. Але ще крутіше було б, якби він попивав десь коктейлі на Карибах разом з Тупаком Шакуром,"- каже Олівер.

Репер Тупак Шакур за життя продав 75 млн платівок по всьому світу. Його застрелили 13 вересня 1996-го. "Тупак Шакур живий" для західних фанатів - близьке до пострадянського "Цой живий". Фанати наводять десятки доказів, що смерть була інсценованою - відсутність свідків, надто швидка кремація трупа, відсутність експертиз - Gazeta.ua.

Автор: You Tube
  В більшості офісів навряд би зраділи воскресінню колеги  - Джон Олівер
В більшості офісів навряд би зраділи воскресінню колеги - Джон Олівер

"Колеги Бабченка були, ясна річ, вражені прес-конференцією. Приємно бачити офіс, де люди люблять колег. Зазвичай, якщо в офісі дізнаються, що померлий співробітник живий, вони просто тихо поливають його лайном у внутрішньому чаті", - жартує ведучий. - Їх реакцію можна зрозуміти. Думаю, перше, що сказав апостол Павло воскреслому Ісусу: "Дуже смішно, гімнюк!"

Автор: You Tube
  Першими словами апостола Павла до Ісуса були, мабуть "Дуже смішно, гімнюк!"  - Джон Олівер
Першими словами апостола Павла до Ісуса були, мабуть "Дуже смішно, гімнюк!" - Джон Олівер

"Тепер він повинен принести дружині квіти. Може не платити за них - наскубе зі своєї могили", - каже Олівер.

Ведучий зізнається, що заплутався. Спочатку говорили, що дружина не знала про інсценування. Потім виявилося, що знає.

"Хто може бути впевнений тепер, чи Бабченко справді має дружину. Чи то він же, тільки у жіночому вбранні і з іншим паспортом. І в цьому проблема!", - обурюється.

Автор: You Tube
  Можливо, дружина Бабченко - це він, лише у жіночому вбранні - Джон Олівер
Можливо, дружина Бабченко - це він, лише у жіночому вбранні - Джон Олівер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це створення атмосфери жаху і терору: Геращенко про "список 47"

"Обдуривши смерть, Бабченко каже, що житиме, допоки не станцює на могилі Путіна", - говорить журналістка у фрагменті новин.

Автор: You Tube
  Після смерті Путін перетвориться на зграю летючих мишей -  Джон Олівер
Після смерті Путін перетвориться на зграю летючих мишей - Джон Олівер

"Хочеться вірити, що це правда, Бабсе (так по-дружньому називає Бабченко - Gazeta.ua), але я не був би таким певним. Якщо ти сфальсифікував смерть, це не значить, що ти отримав імунітет до інших замахів. І що найголовніше. Я справді здивуюся, якщо Путін скінчить в могилі. Бо коли він помре... років через 400.... то його тіло розлетиться зграєю із сотні кажанів у нічному небі. І це факт", - підсумовує Олівер (скоріш за все, натякає на Влада Дракулу - вампіра, який умів перекидатися на кажанів, чи на іншого безсмертного злодія - Gazeta.ua).

Українські спецслужби інсценували вбивство російського журналіста 41-річного Аркадія Бабченка. Два місяці тому вони отримали інформацію про підготовку низки терактів у Києві. Серед них — ліквідація Бабченка.

"Убили" Аркадія Бабченка на порозі квартири на вул. Микільсько-Слобідська в Дніпровському районі столиці ввечері 29 травня.

Кілер чекав на сходовому майданчику, за легендою. Тричі вистрілив у журналіста, коли той повертався з магазину. Ходив по хліб. Кулі влучили в легені та серце. Поліцейських і "швидку" викликала дружина Аркадія. Повідомили, що дорогою до лікарні він помер.

Уночі біля будинку зібралися друзі й колеги ­Бабченка. До під'їзду нікого не пускали. Мовляв, через слідчі дії. За кілька годин заступник глави ­Нацполіції 45-річний В'ячеслав Аброськін поширив фоторобот підозрюваного — високий чоловік, 40–45 років. Слідчі опитали сусідів Бабченка, можливих свідків і переглянули відео з камер спостереження. Серед версій нападу називали професійну діяльність і громадянську позицію — він жорстко критикував російську владу.

Зараз ви читаєте новину «"Дуже смішно, г*мнюк!" - випадок з Бабченком обстібав Джон Олівер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути