пʼятниця, 09 листопада 2018 09:53

Нові санкції США проти Росії показали, хто контролює Донбас - Волкер

Нові санкції США проти Росії показали, хто контролює Донбас - Волкер
Санкції будуть посилюватися, якщо не буде досягнуто прогресу в повернення Криму під контроль України та імплементації Мінських угод. Фото: з відкритих джерел

Нові фінансові санкції проти Росії, оголошені 8 листопада Міністерством фінансів США, вперше на офіційному рівні визнали, що Росія має повний контроль над ситуацією на окупованій частині сходу України. Вони стосуються як Криму, так і Донбасу.

Заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає Радіо Свобода.

Також вперше санкції накладають на фізичних осіб, які своїми інвестиціями "сприяють інтеграції Криму" і стосуються причетних до порушень прав людини в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі є найгіршою з часів конфлікту на Балканах - Волкер

Волкер зазначив, що санкції будуть посилюватися, якщо не буде досягнуто прогресу в поверненні Криму під контроль України та імплементації Мінських угод.

"Ці санкції стосуються 3 осіб і 9 організацій, які підтримують зусилля Росії щодо інтеграції Криму через приватні інвестиції та проекти. Або тих, хто причетний до серйозних порушень прав людини", - сказав Волкер.

Санкції підкреслюють непохитне партнерство між США, Україною та Євросоюзом і неприйняття окупації та анексії Криму і використання сили, щоб контролювати частини Луганської та Донецької областей на сході України.

"Протягом довгого часу ми говорили, що Росія має 100-відсотковий контроль над тим, що відбувається на окупованих нею територіях, це стосується військових сил, політичних утворень і навіть економічної діяльності. Але вперше в формі санкцій визнали, що Росія в реальності контролює Донбас на сході України", - підкреслив Волкер.

Також Курт Волкер запевнив, що Сполучені штати та Європа ніколи не визнають фейкові вибори на окупованих територіях Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції США проти Росії показали, хто контролює Донбас - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути