Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2018 22:55

США ніколи не визнають фейкові вибори на окупованому Донбасі - Волкер

США ніколи не визнають фейкові вибори на окупованому Донбасі - Волкер
Волкер запевнив, що вибори не визнає ні США, ні Європа. Фото: "Корреспондент"

Спецпредставник США з питань переговорів щодо України Курт Волкер запевнив, що Сполучені штати та Європа ніколи не визнають фейкові вибори на окупованих територіях Донбасу.

"Вибори, які Росія хоче організувати 11 листопада, є незаконними. Ми закликаємо зупинити цей процес. І жодним чином ніхто в Європі, в Сполучених Штатах, в ОБСЄ й так далі, я думаю, не визнає результатів цих голосувань", - зазначив він під час свого телефонного брифінгу четвер, 8 листопада, передає "Укрінформ".

Він запевнив, що цей процес непокоїть офіційний Вашингтон, оскільки нелегітимні голосування суперечать Мінським домовленостям.

"За фактом, імплементація Мінських домовленостей покликана відновити конституційний лад України, і цим "республікам" немає місця в конституційному порядку України", - наголосив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти заощадять на "виборцях" і по 100 рублів дадуть не усім

При цьому він зауважив, що США загалом підтримують ідею проведення виборів, і це є частиною Мінських домовленостей. Однак, це мають бути вибори легітимних представників місцевої влади, що відбуватимуться на території, де гарантована безпека, свобода пересувань, де діє свобода висловлення думок, а кандидати можуть вільно вести кампанію.

"Втім жодна з цих умов не діє зараз", - зауважив американський дипломат.

Посольство США в Україні закликало Росію припинити фарс і скасувати незаконні "вибори" на окупованих територіях Донбасу 11 листопада.

Зараз ви читаєте новину «США ніколи не визнають фейкові вибори на окупованому Донбасі - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути