вівторок, 30 червня 2020 09:34

Німецькі вчені довели користь маскового режиму

Німецькі вчені довели користь маскового режиму
Маски запобігають поширенню коронавірусу в місцях скупчення людей - дослідження. Фото: pixabay

Темпи поширення коронавірусу серед людей значно знижує впровадження обов'язкового маскового режиму в місцях скупчення, особливо в приміщеннях і в цілому там, де існує підвищений ризик зараження.

До цього висновку дійшла група німецьких вчених, використавши метод синтетичного контролю (СК) для аналізу впливу масок на поширення Covid-19 у Німеччині, пише Ліга.Новости

Дослідники ідентифікували регіональні відмінності під час введення обов'язкового маскового режиму, який в різних містах і землях країни, який настав в різні дні. Вони виявили, що в залежності від регіону маски знижували сумарне число зареєстрованих випадків від 2,3% до 13% протягом 10 днів після того, як стали обов'язковими. Таким чином, маски знижують щоденне зростання інцидентності "приблизно на 40%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі чемні лише на вході - у столичному метро перевірили масковий режим

Найбільше про користь маскового режиму в дослідженні свідчать дані з Єни, університетського міста в землі Тюрінгія. Там вперше у всій Німеччині впровадили карантин 6 квітня. Саме це знизило в місті кількість нових інфекцій в наступні 20 днів майже на 25% в порівнянні з СК-групою, що відповідає зниженню середньодобового зростання числа зареєстрованих інфекцій на 1,32%. Порівнюючи добове зростання в моделі і реальний спостережуваний в Єні, останній зменшується приблизно на 60% через запровадження масок.

"Це дуже низькі темпи в порівнянні з першими днями епідемії в Німеччині, де щоденні темпи були вищими 50%. Тому можна припустити, що ефект міг би бути ще більше, якби маски ввели раніше. Це значний ефект", - пишуть дослідники.

Водночас, за їхніми словами, потрібен більш детальний аналіз по різних країнах і різних типах масок.

У Туреччині запроваджується великий грошовий штраф за порушення маскового режиму. До 22 червня всіх тих, хто не дотримувався режиму носіння масок, лише попереджали. А відтепер штрафуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі вчені довели користь маскового режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути