Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2020 13:03

Німецька церква вибачилася за події 400-річної давнини

Німецька церква вибачилася за події 400-річної давнини
50 німецьких міст, включаючи Лейпциг і Кельн, засудили звірства церкви та реабілітували страчених за підозрою у чаклунстві. Фото: pixabay.com

У баварському Айхштетті католицька церква вибачилася за спалення та тортури жінок, яких з XV по XVIII ст. звинувачували в чаклунстві.

Архієпископ Айхштетту назвав події 400-річної давнини "кривавою раною в історії церкви" й заявив, на честь жертв відкриють пам'ятний меморіал, пише The Independent.

Церква міста підтримала кампанію реабілітації жертв "полювання на відьом", яку в Німеччині запустили 2011 року. Понад 50 німецьких міст, зокрема Лейпциг і Кельн, засудили звірства церкви та реабілітували страчених за підозрою в чаклунстві. У деяких містах змінили назви вулиць на честь реабілітованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через рідкісну патологію жінку вважають відьмою

У містечку Салемі, штат Массачусетс, 22 вересня 1692-го судили "відьом". За 14 місяців у чаклунстві звинуватили 172 людей. Згідно з англійським законодавством чаклунство вважали кримінальним злочином. Звинувачували всіх підряд - від жебраків до представників влади. Проти відьом свідчили заможні селяни й раби, слуги й діти.

Зараз ви читаєте новину «Німецька церква вибачилася за події 400-річної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути