середа, 12 серпня 2020 08:15

Німеччина відреагувала на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу

Німеччина відреагувала на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу
У Німеччині російську вакцину від коронавірусу назвали ризикованим експериментом на людях. Фото: pixabay.com

Російська вакцина від коронавірусу - ризикований експеримент на людях.

Про це заявив глава німецької Федеральної лікарської палати Клаус Райнхард і жорстко розкритикував реєстрацію в Росії вакцини від нового типу коронавірусу.

"Я вважаю, що схвалення вакцини без вирішальної, третьої, фази — це ризикований експеримент на людях. Це — безвідповідально, вже на цій стадії робити щеплення цілій групі населення", — цитує Райнхарда DW.

Реєстрацію препарату прокоментували також у міністерстві охорони здоров'я ФРН. Представниця відомства заявила, що в Європі для схвалення подібної вакцини потрібні достатні свідчення, "отримані в ході клінічних випробувань", і які підтверджують її "ефективність і безпеку". Вона підкреслила "особливе значення" третьої - і останньої - клінічної фази випробувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайську вакцину проти Covid-19 спочатку введуть медикам у Бангладеш

Німецький лікар-вірусолог Йонас Шмідт-Каназей з Інституту Бернхарда Нохта в Гамбурзі, що спеціалізується на нових інфекційних хворобах, також скептично відгукнувся про реєстрацію в Росії вакцини проти коронавірусу.

"Досі не було ніяких опублікованих даних про вакцину, і це досить складно", — заявив Шмідт-Каназей.

За його словами, дослідники не мали можливості дати препарату незалежну оцінку. При подібній роботі слід орієнтуватися на глобальні стандарти у вивченні та випробуванні вакцин, розроблені ВООЗ.

Він підкреслив, що якщо такий препарат буде недостатньо ефективним, то його застосування може викликати "протилежний ефект".

11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що в країні зареєстрована перша вакцина від коронавірусу. Він зазначив, що одна з його дочок вже зробила щеплення російської вакцини.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина відреагувала на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути