середа, 05 серпня 2020 10:53

Китайську вакцину проти Covid-19 спочатку введуть медикам у Бангладеш

Китайську вакцину проти Covid-19 спочатку введуть медикам у Бангладеш
Китайська біотехнологічна компанія повідомила про завершення тестування вакцини проти Covid-19. Фото: interfax.ru

Китайська фірма Synovac Biotech подала заявку на проведення третьої фази клінічних випробувань вакцини проти Covid-19 в Бангладеш. Виробник заявляє про ефективність вакцини на рівні 99%.

Про це з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я та сімейного забезпечення Абдула Манана повідомляє IndiaTV.

Бангладеш отримає користь від випробувань вакцини, вважає міністр.

Китайській компанії може знадобитися щонайменше пів року, щоб ввести вакцину широкому населенню Бангладеш, заявили чиновники. Вакцину спочатку введуть медичним працівникам у віці 18-59 років.

Зазначається, що біофармацевтична компанія Synovac Biotech Ltd вже отримала схвалення китайських державних органів на проведення в Китаї I та II фази клінічних випробувань на людях. Компанія на початку червня заявила, що на 99% упевнена, що її вакцина проти Covid-19, яка називається CoronaVac, працюватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ціну вакцини від коронавірусу

У компанії раніше опублікували результати доклінічних випробувань, які показали безпечність застосування вакцини на тваринах. Опісля було проведено тестування за участі 1000 добровольців. Клінічне випробування ІІ фази оцінювало імуногенність та безпеку вакцини для більшої популяції з метою визначення дозування, режиму та схеми імунізації.

Sinovac Biotech Ltd вклала $15 млн фінансування для прискорення розробки CoronaVac та будує комерційний завод з виробництва вакцин, який, як очікується, вироблятиме до 100 млн доз на рік.

На початок серпня клінічні дослідження 6 вакцин-кандидатів проти коронавірусу в Україні наблизилися до завершальної стадії.

Зусилля всіх виробників, академіків, науковців спрямовано сьогодні на пошук лікарських препаратів і засобів для імунопрофілактики коронавірусної хвороби, повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, на результати очікують до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Китайську вакцину проти Covid-19 спочатку введуть медикам у Бангладеш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути