середа, 25 липня 2018 13:47

Німеччина розпочала будівництво "Північного потоку-2"

Німеччина розпочала будівництво  "Північного потоку-2"
Компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби газопроводу "Північний потік-2" Фото:korrespondent

Компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу "Північний потік-2", яким природній газ буде поставлятися з Росії до Німеччини.

На першому етапі сегменти труб, приварені один до одного на судні, будуть протягнуті підземним тунелем, який веде до наземної приймальної станції. Судно-трубоукладач Castoro 10 у ніч на середу, 25 липня, почало роботи на наземній стикувальній станції під Любміном у Грайфсвальдській затоці, повідомляє Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Газпром погасить частину боргу перед Нафтогазом

Nord Stream 2 ще 2 місяці тому приступила до будівництва 30-кілометрового підводного тунелю в прибережних водах. У серпні почнуться роботи з безпосередньої укладки труб.

Усі дозволи на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" видали у Німеччині, Фінляндії та Швеції. А от Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія – проти будівництва газопроводу. Адже це збільшить залежність ЄС від російського "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу до ЄС.

Україна після запуску "Північного потоку-2" втратить не лише дохід від транзиту блакитного палива, але й геополітичний важіль впливу.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина розпочала будівництво "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути