понеділок, 16 липня 2018 12:48

Як Газпром погасить частину боргу перед Нафтогазом

Як Газпром погасить частину боргу перед Нафтогазом
Кошти від продажу європейського майна російської компанії покриватимуть борг перед НАК "Нафтогаз". Фото: novorosinform.org

Якщо ПАТ "Газпром" не виплатить НАК "Нафтогаз" $2,56 млрд, європейське майно російської компанії продаватимуть на аукціонах.

"Якщо Газпром не сплатить. Тоді, відповідно, їх активи, які арештовують по всій Європі, будуть реалізовуватися на аукціонах. Ми маємо отримувати гроші від реалізації цих активів на аукціонах", - написав у Twitter комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

У Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2". 5 червня голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ "Газпром" в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили вимогу Нафтогазу до Газпрому

Водночас Апеляційний суд округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між Газпромом і Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу. У Газпромі повідомили, що рішення суду позбавляє НАК "Нафтогаз" підстав для спроб арешту активів російської компанії за кордоном.

18 червня Нафтогаз направив подання до апеляційного суду округу Свеа з метою розблокувати процедуру примусового стягнення боргу з російської компанії в рамках виконання рішення Стокгольма.

28 лютого 2018-го у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. 2 березня в російській компанії заявили про намір розірвати діючі контракти з Нафтогазом.

Зараз ви читаєте новину «Як Газпром погасить частину боргу перед Нафтогазом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути