неділя, 15 липня 2018 20:20

Озвучили вимогу Нафтогазу до Газпрому

Озвучили вимогу Нафтогазу до Газпрому

"Нафтогаз України" на тристоронніх переговорах з Росією за участю Європейського Союзу озвучить РФ пропозицію забезпечувати транзит газу по своїй території після 2019 року за європейськими правилами.

Про це розповів головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко. Він також зазначив, що Україна не буде вимагати від російського "Газпрому" підвищення ставки на транзит газу після 2020 року, передає "Радіо НВ".

"Ми їдемо з головною нашою пропозицією - це застосувати європейські правила щодо транзиту російського газу через територію України... Ми говоримо, що за тими ж правилами, за якими "Газпром" працює в Європі - ми наполягаємо, щоб "Газпром" працював і в Україні. Це стосується всього: і тарифів на транзит газу, і бронювання потужностей, і обмін даними. Ось все-все-все, як в Європі, так і у нас", - сказав Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік 2" може збільшити агресію Росії - прем'єр Польщі

За його словами, це дозволить зняти дискусії про те, що пропозиції української сторони є необґрунтованими: "Щоб нас ніхто не звинувачував, що українці незрозуміло чого хочуть".

Збитки України від запуску російського газопроводу "Північний потік-2" оцінюють мільярдами доларів. Вже з 2020 року росіяни зможуть обійтися без українського транзиту і його обсяги можуть бути нульовими.

Зараз ви читаєте новину «Озвучили вимогу Нафтогазу до Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути