вівторок, 16 листопада 2021 12:57

Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"

Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"
Німецький регулятор призупинив сертифікацію Північного потоку-2. Фото: pixabay.com

Німецьке Федеральне мережеве агентство тимчасово призупинило сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2 AG).

Про це повідомили на сайті регулятора 16 листопада.

"Після ретельного вивчення документації агентство дійшло висновку, що сертифікувати оператора газопроводу "Північний потік-2" можна буде лише в тому разі, якщо цей оператор буде організований у юридичній формі відповідно до німецького законодавства", - йдеться у заяві.

Зазначається, що компанія Nord Stream 2 AG вирішила не змінювати свою наявну організаційно-правову форму, а замість цього заснувати дочірню компанію відповідно до німецького законодавства виключно для управління німецькою частиною газопроводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва шантажує Київ танками, а Євросоюз – газом: що про нас пише світова преса

"Ця дочірня компанія має стати власником та оператором німецької частини газопроводу. Тоді дочірнє підприємство має виконати вимоги незалежного оператора передачі, як це викладено в законі Німеччини про енергетичну промисловість", - пояснили у відомстві.

Процедура сертифікації буде припинена доти, доки основні активи та кадрові ресурси не передадуть дочірній компанії, і Федеральне мережеве агентство не зможе перевірити правильність заповнення повторно поданої дочірньою компанією документації як нового заявника.

"Коли ці вимоги будуть виконані, регулятор зможе відновити свою експертизу в чотиримісячний період, встановлений законом, підготувати проєкт рішення і передати його в Європейську комісію для висновку, як передбачає законодавство ЄС про внутрішній ринок", - додали в повідомленні.

"Північний потік - 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. Газ із нього перекачуватимуть у Німеччину, Нідерланди й північну Італію.

У грудні 2019-го будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го. 10 вересня 2021 року будівництво трубопроводу "Північний потік - 2" повністю завершили.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути