середа, 26 квітня 2023 00:45

Не захотів слухати брехню: посол Ізраїлю пішов із засідання Радбезу ООН під головуванням Лаврова

Не захотів слухати брехню: посол Ізраїлю пішов із засідання Радбезу ООН під головуванням Лаврова
Посол Ізраїлю в ООН Ґілад Ердан залишив засідання Ради Безпеки, зачитавши перед тим імена убитих ізраїльтян. Фото: timesofisrael

Посол Ізраїлю в ООН Ґілад Ердан залишив засідання Ради Безпеки, яке проводив представник РФ Сергій Лавров.

Таким чином Ердан висловив протест проти засідання Радбезу ООН з палестинського питання, яке відбувається у День пам'яті загиблих солдатів Ізраїлю та жертв терору напередодні Дня незалежності країни, повідомляє The Times оf Israel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль зробив заяву щодо передачі Києву летальної зброї

Разом із послом засідання залишила ізраїльська делегація, перед тим запаливши в залі електричну свічку на честь ізраїльтян, які загинули під час терактів.

"Мені шкода, але я відмовляюся провести цей священний день, слухаючи брехню та осуд. Ці дебати ганьблять полеглих, і Ізраїль не братиме в них участі", – заявив посол.

Ердан звинуватив міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який вів сесію, в упередженості та звинуватив Раду Безпеки в лицемірстві за те, що вона зосередилася на Ізраїлі, ігноруючи дестабілізуючу діяльність Ірану в регіоні.

Відмова Росії відкласти дебати була розцінена як помста Ізраїлю за підтримку України.

На зустрічі у вівторок міністр закордонних справ Палестинської автономії Ріяд аль-Малікі пов'язав сесію із 75-м Днем незалежності Ізраїлю, який починається у вівторок ввечері. Палестинці називають утворення Ізраїлю "Накба", арабським словом, що означає катастрофу.

Малікі і Лавров також провели двосторонню зустріч в ООН у вівторок.

Лавров заперечив, що засідання відбулося в День пам'яті через політичні причини, додавши, що ООН "не може підлашувати розклад під усі держави-учасниці".

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен засудив руйнівну діяльність Ірану. За його словами, терористична діяльність Ірану має бути зупинена. Також стали відомі обіцянки, які Коен дав президенту Володимиру Зеленському під час візиту до Києва. Серед них, зокрема,

підтримка "формули миру" Зеленського та передача Україні системи раннього сповіщення про загрози для цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Не захотів слухати брехню: посол Ізраїлю пішов із засідання Радбезу ООН під головуванням Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути