вівторок, 11 квітня 2023 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізраїль зробив заяву щодо передачі Києву летальної зброї

Ізраїль зробив заяву щодо передачі Києву летальної зброї
Уряд Ізраїлю не ухвалював рішення про передачу Україні летальної зброї. Фото: pixabay.com

Ізраїль не ухвалював рішення щодо передачі Києву летальної зброї.

Відповідно постачання Україні такого озброєння не відбувалося, заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, передає The Times of Israel. Коментуючи повідомлення про витік розвідданих Пентагону про те, що країна нібито може надати летальну зброю союзникам, Нетаньяху наголосив:

"Я не знаю, на чому ґрунтуються ці повідомлення. Ми вирішили допомогти Україні у гуманітарних питаннях, цивільній обороні, системі оповіщення. Не було рішення про передачу смертоносної зброї. Уряд країни його не ухвалював".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі відбувся черговий теракт: є вбиті і поранені

Водночас він додав, що зробить усе, що в його силах, аби допомогти зупинити війну в Україні.

У "злитих" документах Сполучених Штатів Америки нібито йшлося, що Ізраїль розгляне можливість надання летального озброєння Києву, якщо посилиться тиск з боку Вашингтона або ж у разі погіршення зв'язків із Росією.

Витік секретних документів Пентагону призвів до кризи у відносинах Сполучених Штатів Америки з союзниками. Американські високопосадовці намагаються заспокоїти розгублених партнерів від Європи до Близького Сходу та Києва.

Пентагон ще оцінює масштаби витоку секретної інформації, яка містила інформацію про боєздатність української армії і дії американських союзників. Міністру оборони США Ллойду Остіну вперше повідомили про "злив" 6 квітня. Наступного дня він почав скликати вищих керівників на щоденній основі.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль зробив заяву щодо передачі Києву летальної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути