середа, 03 травня 2017 15:16

"Не їдуть, заспокойтеся" - Грузія не пустила кремлівських "Нічних вовків"

"Не їдуть, заспокойтеся" - Грузія не пустила кремлівських "Нічних вовків"
Байкерам з РФ заборонили в'їзд до Грузії. Фото: AFP

Близько 50 російських байкерів з клубу "Нічні вовки" не пропустили на територію Грузії.

Про це повідомляє espreso.tv з посиланням на "Интерфакс-Украина". Байкери планували перетнути кордон через КПП "Верхній Ларс", зазначили в МВС Грузії.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі прокоментував це питання журналістам коротко: "Не їдуть, заспокойтеся".

Байкерам відмовили на законних підставах, заявив заступник глави МВС Шалва Хуцішвілі.

"Є закон, який регулює правила в'їзду, виїзду і перебування на території Грузії для іноземних громадян. Саме на підставі цього закону прийняли таке рішення", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байкери Путіна мітингують на підтримку бойовиків

Раніше Хуцішвілі зазначив, що заплановане відвідування Тбілісі 9 травня байкерами з клубу "Нічні вовки" не відповідає духу свята і є небажаним.

"Грузинський кордон максимально відкритий для тих туристів та іноземних громадян, які поважають наше законодавство і не відвідували окупованих територій. Що стосується російських байкерів з клубу "Нічні вовки", то їхній оголошений візит у Грузію на 9 травня ми вважаємо небажаним", - заявив він.

"Нічні вовки" - російська організація мотоциклістів, яка бере участь у пропагандистських акціях імперської спрямованості, а також у рекламних кампаніях на підтримку Путіна. "Нічні вовки" відомі підтримкою анексії Криму та агресії на Донбасі. Регулярно проводять мотопробіги напередодні Дня перемоги, 9 травня.

Цьогоріч мотопробіг "Дороги Перемоги - на Берлін" стартував 27 квітня. Уже встиг позначитися низкою скандалів. Окрім Грузії, російських мотоциклістів не пустили й на територію Польщі. В Болгарії відбулися протести проти участі місцевих байкерів у пробізі "Нічних вовків". А в польському Мисловіце поліція затримала російського байкера Миколу Логінова.

Зараз ви читаєте новину «"Не їдуть, заспокойтеся" - Грузія не пустила кремлівських "Нічних вовків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути